25 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'na Gazeteci Rahim Ak dava açtı!

Ali Ağaoğlu'na Gazeteci Rahim Ak dava açtı!

Habertürk Ekonomi Muhabiri Rahim Ak'ın şikayetiyle hakkında dava açılan İşdamı Ali Ağaoğlu, savcılıkta ifade verdi



Bilindiği gibi Habertürk, 12 Mayıs 2009 günü Rahim Ak imzası ve "Arabaya var vergiye yok" başlığıyla işadamı Ali Ağaoğlu hakkında bir haber yayımlamış, ardından da Ağaoğlu'nun, Rahim Ak'ı hedef alan açıklaması gelmişti. Bu açıklama üzerine haberi yapan Ak da suç duyurusunda bulundu. Ağaoğlu hakkında, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ağaoğlu ifadesinde "Haber üzerine kamuoyunu bilgilendirmek için bilgilendirme notu şeklinde bir yazı kaleme alarak ajansıma verdim. Ben kimseye ve haber yapan kişiye hakaret kastı ile bir şey söylemedim" dedi. Bilgilendirme notunda yer alan "Hiçbir it ve uğursuz beni yolumdan çeviremez" cümlesinin ise bir halk deyimi olduğunu ileri süren Ağaoğlu, "Savunma güdüsü ile kaleme alınmıştır" dedi.

'Böyle bir deyim yok'
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı olan dilbilimci Prof. Dr. Erman Artun, "Hiçbir itin ve uğursuzun beni yolumdan çeviremeyeceğini bilmenizi isterim" sözlerine, atasözleri ve özdeyişler arasında rastlamadığını söyledi. Geçmişten günümüze kalan ve söyleyeni olan sözlerin özdeyiş olduğunu ifade eden Artun, "Benim okuduğum yayınlarda böyle bir ifade yok" dedi
Hayati ARIGAN/Habertürk


Geri Dön