29 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu'ndan, Avcılar ve Kağıthane 'ye yeni projeler!

Ali Ağaoğlu'ndan, Avcılar ve Kağıthane 'ye yeni projeler!

Ağaoğlu şžirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Daha önceki projelerimizde yüzde 40-45 özkaynak, yüzde 55-60 kredi kullanımı vardı. Son dönemde yüzde 85 özkaynak, yüzde 15 kredi kullanımına geçtiler ” diyerek konut alanların nakde yöneldiğine dikkat çekti



Ağaoğlu şžirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Daha önceki projelerimizde yüzde 40-45 özkaynak, yüzde 55-60 kredi kullanımı vardı. Son dönemde yüzde 85 özkaynak, yüzde 15 kredi kullanımına geçtiler ” diyerek konut alanların nakde yöneldiğine dikkat çekti. Yıl sonuna kadar Maslak 'ın yanı sıra çekmeköy ve Bakırköy projelerine de başlayacak olan Ağaoğlu, yeni arazi aldığı Avcılar ve Kağıthane 'ye de imzasını atacak.

KRİZİN vurduğu 2009 'da My City Bahçelievler projesini satışa çıkaran ve o dönemdeki talebi ‘insanlar poşetlerde naftalinli TL getirdiler ' diyerek açıklayan Ağaoğlu şžirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, ABD ve Avrupa 'daki sıkıntıların dünya piyasalarını tedirgin ettiği son günleri değerlendirdi. Ali Ağaoğlu, temmuz ayında satışa çıkardığı My Home Maslak projesinden konut alanların nakde yöneldiğine dikkat çekerek, “Bu dönemde özellikle dikkatimi çeken konut alanların özkaynak kullanımına geçmesi oldu. Yüzde 85 özkaynakla gelip konut alıyorlar ” diye konuştu. Ağaoğlu, 10 bin konut hedefiyle İstanbul Maslak 'taki projelerinin yanı sıra yılsonuna kadar çekmeköy ve Bakırköy projelerine de başlayacak. Son 2 ayda 300 milyon dolar değerinde arazi de satın alan Ağaoğlu, Avrupa yakasında Avcılar ve Kağıthane 'ye de imzasını atacak.

Banka kredisi düştü

Döviz ve altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasının konut satışlarına etkisi olup olmadığını değerlendiren Ali Ağaoğlu, şunları söyledi: “Dövizini bozdurup, altınını bozdurup konut alanlar da oluyor. Benim özellikle şu dönemde özkaynak kullanımı dikkatimi çekiyor. Daha önceki projelerimizde yüzde 40-45 özkaynak, yüzde 55-60 kredi kullanıyorlardı. Son dönemde yüzde 85 özkaynak, yüzde 15 kredi kullanımına geçtiler. Bankadan biraz çekildi müşteri. Biz yüzde 50-50 özkaynak-kredi bekliyorduk, tam tersi oldu. My Home Maslak bizi çok şaşırttı. İnsanların cebinde para var ve parayı nasıl değerlendiririm diye düşünüyorlar. Özkaynakla gelip konut alıyorlar. Banka kredisi kullanım oranı düştü. ”

300 milyon dolarlık arazi

Ellerinde 30 bine yakın konut yapılabilecek arazi stoğu bulunduğunu ifade eden Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “3-4 tane arazi daha portföyümüze kattık. 2 ay içinde 300 milyon dolar civarında ek yer aldım. Benim ana hammaddem arazi. Ben İstanbul 'un yüzde 70 'ini arazi olarak görüyorum ama birçoğu sorunlu. Sorunsuz olanlar da çok pahalı. Aldığım arazilerin arasında boş olanlar da vardı, sahiplerini ikna edip aldıklarım da.. Avcılar 'da ve Kağıthane 'de büyük araziler aldım. Avcılar 'daki Devlet Hastanesi 'ne yakın bir konumda, çok sahipli sorunlu bir araziydi. çok uğraştık ama son imzaları attık. ”

İki yeni proje daha

Son olarak temmuz ayında My Home Maslak projesini satışa sunan ve 15 günde projenin yarısının satışını yapan Ağaoğlu 'nun Maslak 'ta Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı gerçekleştireceği büyük projesi bekleniyor. Bu projeyi üçüncü çeyreğin sonuna ya da dördüncü çeyreğe yetiştirmek için ekibinin yoğun çalışma içinde olduğunu ifade eden Ali Ağaoğlu, bu yıl 10 bine yakın konuta başlamayı hedeflediklerini vurguladı. Maslak 'taki iki projenin yanı sıra, bu yıla yetiştirecekleri 2 projeleri daha olduğunu açıklayan Ağaoğlu, bu projelerin çekmeköy ve Bakırköy 'de olacağını belirtti.

İstanbul 'da kötü proje yok

ALİ Ağaoğlu, 2000 'lerin başından itibaren inşaat sektörünün geliştiğine dikkat çekerek, “Etrafımızdaki projeleri takip ediyoruz. Bugün dünyada yarışamayacağımız hiçbir ülke yok. Ben etrafımda kötü proje görmüyorum. Belki biraz birbirinin benzeri projeler yapılıyor ama en azından sağlam projeler yapılıyor ” diye konuştu.

İstanbul 'u 10 yılda yıkıp yeniden yaparız

KENTSEL dönüşümün hızlı bir şekilde hayata geçmesi için başta Kat Mülkiyeti Yasası 'nın değişmesi gerektiğini işaret eden Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “100 dairelik bir siteye gidiyorsun, 99 kişiyi ikna ediyorsun, biri çıkıp ben 5 tane daire istiyorum diyor. O zaman 99 kişiyle yaptığınız anlaşma da çöpe gidiyor. Herkes sonuncu kişi olmak için bekliyor. Bu konuda sektör oluştu. İnsanlar gidip bilerek eski yerlerden bina alıyor. Nasıl olsa geleceksin diye bekliyorlar. Fırsat kolluyorlar. Bu nedenle Kat Mülkiyeti Yasası 'nın değişmesi lazım. Bu değiştiği zaman İstanbul 'u 10 senelik periyotta planlama yaparak dönüşümü sağlayabiliriz. İstanbul 'u yıkıp yeniden yapmadan kurtaramayız. Elimize kazma küreği alıp bütün binaları yıkacağız. Devletin cebinden de bir kuruş çıkmaz. ”

Hürriyet/Meltem Kara


Geri Dön