29 / 03 / 2024

Ali Ağaoğlu'ndan rüşvet iddialarına yanıt; BDDK bizi denetlesin!

Ali Ağaoğlu'ndan rüşvet iddialarına yanıt; BDDK bizi denetlesin!

Bugün Yeni şžafak Gazetesi'nin manşetinde yer alan “Ağaoğlu rüşveti verdi oldu ” başlıklı haberde Ali Ağaoğlu'nun Vakıfbank'a rüşvet verdiği iddia edildi. Vakıfbank ve Ali Ağaoğlu'ndan yanıt gecikmedi...



Ali Ağaoğlu'ndan yanıt;

AĞAOĞLU'NDAN AçIK çAĞRI:
BDDK, DEVLET DENETLEME KURULU VE YETKİLİLERİ DENETİME DAVET EDİYORUZ!
 
Yeni şžafak Gazetesi 'nin 18.07.2011 tarihli nüshasında yer alan “Ağaoğlu rüşveti verdi oldu ” başlıklı manşet haberindeki gerçek dışı iddialar itibarımızı zedeleme amacını taşımaktadır.

Habere konu olan iddiaların Ağaoğlu markasına saldırı amacı taşıdığını kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Haberdeki iddialar, sadece şirketimizi değil, ülkemizin değerli kuruluşlarından  TOKİ  'yi, Emlak GYO 'yu, VakıfBank 'ı ve haberde adı geçen diğer şahısları da zan altında bırakmaktadır.

Haberde geçen asılsız iddiaların şirketimizin iş yapma kültürü ve anlayışıyla hiçbir ilgisi yoktur. Ağaoğlu şžirketler Grubu olarak, açıklık ve hesap verme ilkelerine bağlı olduğumuzu bu vesileyle herkesin bilgisine sunmak isteriz.

Kamuoyuna karşı taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle başta BDDK ve Devlet Denetleme Kurulu olmak üzere, yetkilileri kayıtları incelemeleri ve gerekli bilgileri görmeleri amacıyla genel merkezimizde hemen bilgi sunmaya davet ediyoruz.

Gerçeklerin ortaya konması adına tüm yetkililere yardımcı olacağımızı açıkça duyuruyoruz.

Saldırının arkasında başka bir neden yatıyor olabilir mi

İyi tanıdığımız bir gazetenin, böyle asılsız bir iddiayı haber olarak içeriğine ve manşetine taşımasının arkasında bir baskı unsuru olup olmadığını merak ediyoruz.

Söz konusu Albayrak grubu daha önce, Ateş Tuğla'ya ait arazi üzerinde proje geliştirmiş ancak yıllar geçmesine rağmen taahhüt ettiği projeyi realize edememesi üzerine sözleşmesi feshedilmiştir. Daha sonra aynı arazinin satışa çıkarılmasının ardından grup şirketimiz Akdeniz İnşaat bedelini ödeyerek satın almıştır.

İddialara bakıldığında, Albayrak grubunun teknik takiple tespit edilmiş bulunan kredi taleplerine olumsuz yanıt verilmiş olmasının bir etkisi olabileceği de dikkat çekmektedir.

şžimdi soruyoruz: Türkiye 'nin en büyük kuruluşlarını karalamak üzere hazırlanmış bu haberin saldırı unsuru haline getirilmesinin ardında hangi sebep yatmaktadır

Her türlü maddi ve manevi tazminat haklarımız saklı kalmak üzere, üzerimize atılan bu suçlamaya karşı yasal süreci başlatacağımızı kamuoyunun dikkatine sunarız.

Saygılarımızla

Ağaoğlu Haznedar Arsasının havadan videosu için tıklayınız

Geri Dön