19 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'nun 67 bin euro'luk yatağı Hastens'ten üçüncü mağaza!

Ali Ağaoğlu'nun 67 bin euro'luk yatağı Hastens'ten üçüncü mağaza!

Türkiye’de işadamı Ali Ağaoğlu’nun yattığı ‘67 bin euroluk yatak’ olarak gündeme gelen Hastens’in özel Vividus modelini, dünyada da Angelina Jolie, Brad Pitt, Tom Cruise gibi birçok ünlü kullanıyor



Yün, pamuk ve at yelesi kullanılarak İsveç’te üretilen, dünyanın en pahalı yatak markası Hastens, Türkiye’de 3’üncü mağazasını açmaya hazırlanıyor. Tamamen el yapımı Hastens yataklarını Türkiye’ye getiren Aykut Ak, Hastens’in Türkiye’de 5 yılda 5 mağaza açmayı hedeflediğini belirtiyor. 


Aykut Ak, aslen finans kökenli. Hastens markasıyla İsveç’te yaşayan akrabaları sayesinde tanışmış. Kuzeni ve aynı zamanda ortağı olan Barbaros Ökten’le ‘Dünyanın en iyi yatağı’ iddiasında olan Hastens yataklarını Türkiye’ye getiren Aykut Ak’la sohbet ettik. Aykut Ak, 160 yıllık, tamamen el yapımı yatak üretimi yapan markanın Türkiye’de de yavaş yavaş tanındığını ve bir kere Hastens yataklarında yatanların bu markadan vazgeçemediğini anlatıyor. Markanın en lüks ürünü Vividus zaten çok ünlü. Vividus’ların fiyatı hayli tuzlu!


Hastens demek yalnızca Vividus demek değil, markanın bu ürününün dışında da farklı seçenekleri var. 


Hastens’ın en önemli özelliği tamamen yün, pamuk ve at yelesi kullanılarak elde üretilmesi. İsveç’in Köping kentinde üretiliyor yataklar. 


Aykut Ak, bizzat orada eğitim de almış yatakları getirmeden önce.  Ankara  ve İstanbul’da birer mağazası olan Hastens’ın 3’üncü mağazası da İstanbul’da açılacak. Hastens’ın dünyada 245 mağazası var. Aykut Ak, 5 yılda 5 mağaza hedefleri olduğunu söylüyor. ‘El yapımı olduğumuz için her yere mağaza açma gibi bir hedefimiz yok’ diyor. 


Ali Ağaoğlu nun 67 bin euro luk yatağı Hastens ten üçüncü mağaza!


- Siz ne oldu da bu markayı Türkiye’ye getirmeye karar verdiniz?


Akrabalarım uzun yıllardır İsveç’te yaşıyor. Ben de sık sık gidip geliyorum. Teyzem bundan 15 yıl önce bir bel rahatsızlığı geçirdi ve doktoru tedavi amaçlı Hastens yataklarını önerdi. Teyzem Türkiye’ye yaz tatilerinde geliyor ve burada uyayamıyor. Neymiş bu yataklar diye inceledik ve hayran olduk. Türkiye’ye getirmeye karar verdik. 


- Hastens çok eski bir marka...


Evet. 160 yıllık. 


5 kuşaktır aynı ailede. Hâlâ eski usul elde üretiliyor. 30-40 yıllık ustaları var.


- At yelesinden mi yapılıyor? Nedir bu at yelesinin özelliği? 


Tamamen doğal malzemelerle yapılıyor. Yüzde 100 yün ve pamuk ve at yelesi. At yelesi tüplere yerleştiriliyor. Hava akımı sağlanıyor bu sayede. 25 sene garantili yüksek kalitede yataklar. 


- Türkiye’de bir yatağa bu kadar para verip 25 yıl kullananları bulmak zor olmalı?


Bir kere asla sünger yataklarla karşılaştırmayın. Çok farklı özel bir kaliteden söz ediyoruz. Biz sektöre girmeden önce incelemeler, araştırmalar yaptırdık. Türkiye’de seçimler yanlış yapılıyor. 


- Nedir en sık yaptığımız yanlış?


Sert yatak iyidir algısı var bu yanlış. Kişinin formuna, kilosuna göre değişir. 


- Kötü yastık yani uygun olmayan yastık seçimi horlatıyor deniliyor, bunun gibi mi? 


Evet. Kötü yatak da bel, sırt ağrısı yapar. 


Çiftler için özel tasarım


- Kişiye göre diyorsunuz. Çift kişilik bir yatakta kadın ve erkeğin özellikleri farklıysa ne olacak?


Buna uzmanlar bakıyor. Hangi tarafta yatıyorsa kişi ona uygun özel üretim yapıyoruz biz. Biri 50 kilo, diğeri 90 kiloysa aynı yatak uygun değil. 


- At yelesi çok ilgi çekiyor olmalı...


Kesinlikle. Hafif, canlı ve yumuşak at yelesi kullanılıyor. Doğadaki en elastik malzeme. Hastens dünyanın en ünlü uyku uzmanlarıyla çalışıyor. Hastens’ın kalitesi kanıtlanmış. 


- Çok pahalı değil mi? 


Neye göre pahalı?


- Ucuz mal alacak kadar zengin değilim mi diyorsunuz? 


Aynen. Sünger yatakları, o fabrikasyon yatakları en fazla 5-6 yıl kullanırsınız. Hastens 25 yıl garantili. Her gün bir kahve fiyatına gelir hesaplarsanız. Ayrıca farklı fiyat seçenekleri var. 


- Kimler müşterileriniz. Ali Ağaoğlu’nu duyduk... 120 bin liraya at kılı yatağı aldı, haberi çıkmıştı... Vaniköy’deki yalısına yerleştirdiniz sanırım. 


Biz müşterileri açıklamıyoruz. Ünlü, ünsüz müşterilerimiz var. Vividus markalı ürünümüzü aldı kendisi. Kendisi açıkladığı için söylüyorum. 


-Çift kişilik bir yatağı 4 kişi 160 saatte üretiyor


- Tek kişilik yatak fiyatları 1.200 euro, çift kişilik yataklar da 3 bin 500 eurodan başlıyor. 


- Siparişten 6 hafta sonra yataklar teslim ediliyor.


- Çift kişilik yatak 4 kişi tarafından 160 saatte üretiliyor


- Vividus modeli en farklı ürün. Bu üründe 180 saat el işçiliği var. Bu yatağın fiyatı 67 bin euro. Teslim süresi 3 ay. 


- Türkiye’de şu ana kadar Türkiye’de 4 çift Vividus model yataktan aldı.


Elif Ergu / VATAN


Geri Dön