16 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu'nun Ritz Carlton arazisine Alarko Holding engeli!

Ali Ağaoğlu'nun Ritz Carlton arazisine Alarko Holding engeli!

Ali Ağaoğlu'nun, İstanbul Boğazı'na yapmayı planladığı proje Alarko Holding'e takıldı...



İşadamı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesi ile gündeme gelen Fatih Ormanı’nın ihale şartnamesine aykırı bir biçimde işletmeciliğini alması uzunca bir süre kamuoyunun gündeminde yer aldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı konuya el atarak sözleşmeyi fesh etmiş ardından geçtiğimiz hafta Ağaoğlu’nun ormanı iade etmesiyle kriz sona ermişti. Ancak Ali Ağaoğlu’nun bu kez  İstanbul Boğazı’ndaki Ritz Carlton arazisiyle başı dertte.


Geçtiğimiz aylarda Yeniköy’deki Carlton arazisinin tamamını satın alan Ali Ağaoğlu, Ortaköy’de içinde Alarko Holding ve Suriye Konsolosluğu gibi binaların bulunduğu araziyi de satın alarak İstanbul Boğazı’ndaki yatırımlarına bir yenisini eklemişti.



Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Ağaoğlu, Ortaköy’de bir otel yatırımı yapacağını açıkladı. Ancak Alarko Holding’in "Söz konusu arazinin üçte biri halen Alsim Alarko’ya aittir" şeklindeki KAP açıklaması kafaları karıştırdı ve iki taraf içinde zorlu bir sürecin başladığının sinyalini verdi. Söz konusu arazide daha önce kiracı olarak bulunan Alarko Holding, yaklaşık 8 yıl önce hissedarla anlaşarak arazinin üçte birini satın aldı. Bu işlemle birlikte arazinin geri kalanının satılması durumunda Alarko Holding’in alım önceliği hakkı olduğu öne sürülmeye başlandı.



Görüşlerini almak için aradığımız Alarko Holding CEO’su Ayhan Yavrucu, şu an için herhangi bir dava açma yoluna gitmediklerini, içinden geçilen süreç zarfında da herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladı.


 Ali Ağaoğlu cephesindeki duyumlar şöyle:


Suriye Konsolosluğu’nu tamamen boşalttıran Ağaoğlu’nun, bu villada kendisinin oturacağı ifade ediliyor.  Korunun içindeki iki apartmanı  da otele çevirmeyi planlayan Ağaoğlu’nun, Alarko’nun mahkemeye başvuracağı söylentileri için de "Alarko çalışanları, bizim kontrol ettiğimiz kapıdan girerek binaya giriyorlar. Biz de onları mahkemeye vereceğiz. Çünkü üçte birlik hisseyi akli melekeleri yerinde olmayan mal sahibinden satın almışlar. Bu hisseye de talibiz" diye söylediği belirtiliyor.


Ağaoğlu’nun Alarko Holding’den satın aldığı arazi, Reina’nın karşısında Ulus’a kadar ilerleyen yamaçtaki 41 bin 553 metrekarelik bölgeyi kapsıyor.


İki tarafın da açıklamaları, bu sürecin yargı yoluna doğru gideceğine işaret ediyor. 


Geri Dön