18 / 04 / 2024

Ali Akay, ABD'li Blackstone ile birlikte yatırım yapacak!

Ali Akay, ABD'li Blackstone ile birlikte yatırım yapacak!

Adını Harran'dan alan Carrhae Capital'in patronu Ali Akay, ABD'li yatırım fonu Blackstone ile birlikte yatırım yapacak. Akay, martta Türkiye'ye gelen Blackstone ile gelişmekte olan ülkeleri hedefliyor



Toplam varlıkları 130 milyar dolara yaklaşan ünlü yatırım fonu Blackstone, Türk yatırımcıyla ava çıkıyor. ABD merkezli 18 milyar dolarlık aktifi bulunan SAC Capital'den geçtiğimiz aylarda ayrılan ve Carrhae Capital adlı bir fon kuran Türk yatırımcı Ali Akay, Blackstone ile birlikte yatırım yapacak. Akay'ın kurduğu fon, gelişmekte olan ülkeleri hedefliyor. Goldman Sacsh'tan HBK Investment'a bir çok firmada çalışan ve Londra piyasasının yakından tanıdığı 34 yaşındaki Ali Akay, Carrhae Capital'in operasyonlarına aralıkta başlayacağını söyledi. Yarım milyar dolarlık yatırım planladığını açıklayan Akay, önceliklerin büyümekte olan ekonomiler olacağını dile getirdi. Adını Harran'dan alan Carrhae Capital'in patronu Akay, ünlü yatırım fonu Blackstone'un yatırımlara mali destek sağlayacağını belirtti. Blackstone sözcüsü Christine Anderson da yatırım planıyla ilgili gerekli desteğin verileceğini kaydetti.

Martta geldi agresif büyüyecek

Dünya genelinde 17 ofisi bulunan ABD'li Blackstone, martta Türkiye'de ilk ofisini açtı. Blackstone'un Türkiye ofisini ise Yapı Kredi Bankası'nın eski CEO'su Kemal Kaya yönetiyor. Dünya çapında gayrimenkulden, eğlence sektörüne geniş bir yelpazede faaliyet gösteren grubun yatırımları arasında Hilton Otelleri, Universal Studyoları, Madame Tussauds Müzesi de bulunuyor. Blackstone, dünyanın en agresif fonları arasında gösteriliyor.
Sabah/Kerim Ülker


Geri Dön