29 / 03 / 2024

Ali Akben’den çağrı: Faizi beraber düşürelim!

Ali Akben’den çağrı: Faizi beraber düşürelim!

Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, “Milletimiz dövizdeki kahramanlığını faizde de sürdürsün. Mevduat sahipleri bankaları mevduat yarışına sokmasınlar." önerisine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben’den de destek geldi.



HALKBANK Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, “Milletimiz dövizdeki kahramanlığını faizde de sürdürsün. Mevduat sahipleri bankaları mevduat yarışına sokmasınlar. Mevduatlarını o bankadan bu bankaya taşımasınlar” önerisine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’den de destek geldi.


Bankaların mevduat yarışına girmesini istemediklerini belirten Akben, “Para sahiplerinin de bu konuda daha duyarlı olmaları, ülkemizin zor günlerinde ellerini taşın altına sokmaları gerekiyor. İnşallah bunu da sağlayacağız. Son aldığımız rakamlara bakıldığında aşağı doğru yön var” dedi. Büyük mevduat sahibi kurumlar bulunduğunu hatırlatan Akben, “Esas para sahibi tarafların da bu konuda ülke menfaatine hareket etmeleri gerekiyor. Faizlerin düşmesi sadece bizim temennimiz ile bankaların yaklaşımıyla olacak şey değil” diye konuştu.Borsa İstanbul’da, Ziraat Portföy Katılım Endeksi için düzenlenen gong törenine katılan Akben, kredi kartı ve tüketici kredisi borç bakiyelerinin 72 aya kadar yapılandırmasının detayları başta olmak üzere gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 


GEREKİRSE AÇILIM SAĞLARIZ

Borç yapılandırmasında faizlerin bankalarla özel anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştiğini kaydeden Akben, faiz konusunda çok uzlaşılmaz bir nokta ortaya çıkarsa Merkez Bankası ve BDDK gibi ilgili kurumların bankalarla görüşebileceğini söyledi. Yapılandırmaya yönelik düzenlemelerin bankaların para kazanması için değil, tüketiciye ödeme kolaylığı sağlanması için yapıldığını kaydeden Akben, “Gerekirse faiz konusunda da bir açılım sağlarız. Ama şu anda kadar herkes durumu sevmiş görünüyor. Karşılıklarda da bir düzenleme yaptık ki bankalarda önemli bir rahatlama sağlansın. Bankaların da bunu iyi değerlendireceklerini düşünüyoruz” dedi. 


Hürriyet 


Geri Dön