28 / 03 / 2024

Ali Alakırık: Mamak Belediyesi emlak sahiplerinin yüzünü güldürdü!

Ali Alakırık: Mamak Belediyesi emlak sahiplerinin yüzünü güldürdü!

MAMAK'ta uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin emlak fiyatlarına doping etkisi yaptığını belirten Alakırık, Mamak Belediyesi'nin emlak sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Yatırımların hayata geçmesiyle aylık ortalama 10 konut satılıyor...



Mamak Emlakçılar Derneği Başkanı Ali Alakırık ve yönetim kurulu üyeleri Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü makamında ziyaret etti. 


MAMAK'ta uygulanan kentsel dönüşüm projelerinin emlak fiyatlarına doping etkisi yaptığını belirten Alakırık, Mamak Belediyesi'nin emlak sahiplerinin yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Alakırık, yatırımların hayata geçmesiyle aylık ortalama 10 konut sattıklarını belirtti. 


Mamak'ın çarpık yapılaşmanın en bilinen örneği iken bugün en pahalı ilçelerden birine dönüştüğünü belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, "Uygulamaya koyduğumuz projelerimizle konutlar hızlı bir şekilde yükseliyor. 

İlçemize olan ilgi artarken Mamak, gayrimenkul fiyatları açısından çevre ilçelerin en pahalısı haline geldi. Mamak hem konut bölgesi olarak hem de ticaret bölgesi olarak cazip bir ilçe haline geldi. Yatırımcıları ilçemize davet ediyoruz" diye konuştu. 

Yatırımlar Mamak'ı Uçuruyor Mamak'ın daha da büyümesi için hizmet ve yatırımlara devam edeceklerinin altını çizen Akgül, her mahalleye özel yatırım planlandığını ve yapılan yatırımların da bölgeyi bir çekim merkezi haline getirdiğini söyledi. Mamak'ın 3-4 yıl sonra vatandaşın hayal edemeyeceği noktaya ulaşacağını kaydeden Akgül, "Kentsel dönüşüm Mamak'ta konutların güvenliğini artırıyor, ilçenin görünümünü değiştiriyor ve dönüşümle birlikte bölgemizin değerinin de ne kadar arttığını da görüyoruz. Gayrimenkul sektörü ekonominin lokomotif sektörlerinden, kentsel dönüşüm de bu sektöre canlılık ve hareket katıyor" dedi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön