26 / 04 / 2024

Ali Baki Usta: Yap-Sat değil, Yap-Yaşat felsefesini benimsiyoruz!

Ali Baki Usta: Yap-Sat değil, Yap-Yaşat felsefesini benimsiyoruz!

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “Gerçek insan ihtiyaçlarına odaklanarak, sadece bina inşa etmenin ötesinde, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz” dedi.



Anadolu Grubu çatısı altında olan AND Gayrimenkul hakkında bizlere bilgi verebilir misiniz? AND Pastel projesini konut alıcıları neden tercih etmeli? Satışa çıktığınız zamandan bu yana satış oranınızı alabilir miyiz? Yatırım amaçlı mı oturum amaçlı mı alımlar daha çok?

AND Gayrimenkul olarak 2011 yılından bu yana YAP-SAT değil, YAP-YAŞAT felsefesini benimseyerek nitelikli mimari ve kaliteli yaşam alanları geliştiriyoruz. Gerçek insan ihtiyaçlarına odaklanarak, sadece bina inşa etmenin ötesinde, uzun yıllar sürecek ilişkiler ve güven inşa etme misyonuyla hareket ediyoruz. 2016 yılında yaşamın başladığı AND Kozyatağı ofis projemizden sonra Kartal’da inşaatı devam eden ilk konut projemiz AND Pastel’i de, Yeni Nesil Mahalle konseptiyle kurguluyoruz.


AND Pastel, Kartal bölgesinin en büyük ölçekli projelerinden biri. Projemiz Adalar ve deniz manzarasına hakim 1200 konut ve 7 blok ile orta ölçekli bir mahalle büyüklüğünde. Türkiye’de ilk defa uygulanan ‘’Açık Hava Oda’’ konseptiyle site sakinlerine hem rahatlama hem de sosyalleşme olanağı sunuyoruz. %70’i yeşil alandan oluşan projemizle şimdiden, Sign of the City Awards – ‘’Türkiye’nin En iyi Konut Projesi’’ ve European Property Awards – ‘’Avrupa’nın En iyi Peyzaj Mimarisi’’ de dahil olmak üzere 8 farklı uluslararası ödülün sahibiyiz. Çocuk dostu olarak  tasarladığımız AND Pastel’de sadece açık alanları değil, evlerin içi ve ortak kapalı alanları da çocukları düşünerek planlandık.


AND Pastel ’de, sağlık kurumundan, okul öncesi eğitim kurumuna, alışveriş alanlarından, yeme – içme olanaklarına kadar pek çok fonksiyon yer alacak. İlk etap teslimlerini Haziran 2018’de gerçekleştirmeyi planlıyoruz.


AND Pastel projesinde uyguladığınız ‘ödemelerinizi zamana bırakın’ kampanyanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Şubat 2017 ile 1 Mart 2017 tarihleri arasında Emlak Konut GYO ve GYODER önderliğinde geliştirilen yeni kampanya sayesinde gayrimenkul sektörü adına güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kampanyaya AND Pastel Kartal projemizle dahiliz.  240 ay vade için yüzde 0,79 faiz oranı; 120 ay vade için yüzde 0,49 ve 60 ay vade için ise yüzde 0 faiz uyguluyoruz. Projemize özel uyguladığımız %1 KDV oranına eklenen farklı vade seçeneklerinin yanı sıra %5 peşinat ve ara ödemeli olarak kişiye özel birçok ödeme seçeneği sunuyoruz. Kredi vadelerinin 240 aya kadar uzaması, peşinatlarda yapılan esnek düzenleme ve faiz oranlarındaki yüzde %0’a kadar düşüş, ev sahibi olunması gereken bir döneme işaret ediyor. Projemizde binin üzerinde konutumuz var, 2016 yılını 500’ün üzerinde satışla kapattık. Ödemelerinizi Zamana Bırakın kampanyamızla birlikte artan satışlarımızla da 2017 yılına da güzel bir başlangıç yapmış olduk.


And Gayrimenkul çatısı altında; AND Pastel dışında gelecek dönemlerde geliştireceğiniz projeler olacak mı?

Hayata geçirdiğimiz AND Kozyatağı ofis binamız ve şu anda inşaatı devam eden ilk konut projemiz AND Pastel ile hem sektör hem şirketimiz adına büyük başarı yakaladık.

Sektörün neresinde olalım diyerek uzun bir süre çalıştık. Bazı alanların gelişmesi gerektiğini gördük, oralara odaklandık. Projenin kendisinden çok içindeki hayatı hayal etmeye çalıştık. Gayrimenkul bir ürün, ama biz bunu bir hizmet olarak görüyoruz.


Bu projelerden kazandığımız tecrübe, birikim, sahip olduğumuz genç ve dinamik ekip ve aynı zamanda Anadolu Grubu kültürünün kazandırdığı kaliteli ve nitelikli hizmet anlayışıyla önümüzdeki dönemlerde de yeni projeler geliştirmeyi düşünüyoruz.


Anadolu Holding olarak spora destek amaçlı çok yatırım yaptığınızı biliyoruz, kısaca bahsedebilir misiniz? Gelecek dönemde farklı projeler ile gündemde olacak mısınız?

Anadolu Gayrimenkul olarak, Anadolu Efes Spor Kulübü’nün  sezon boyunca resmi partneriyiz. Türkiye, basketbolu Anadolu Efes’le birlikte sevdi. Anadolu Efes’in uluslararası başarıları taraflı tarafsız her sporseveri gururlandırıyor. Bu gurura AND olarak ortak olurken kendimize özel bir misyon belirledik. Biz çocuklarımıza basketbolu sevdirmek, onları sporla tanıştırmak istiyoruz. Çocuk dostu olarak geliştirdiğimiz AND Pastel projemize, sosyal sorumluluktan, sponsorluğa kadar birçok konuya çocukları dahil ediyoruz. Anadolu Efes’in büyük katkılarıyla Abdi İpekçi Spor Salonu’nda hayata geçirdiğimiz ‘’AND Çocuk Tribünü’’ bu çalışmaların en güzel örneği oldu. Euroleague’in heyecanlı maçlarından Anadolu Efes- EA7 Emporio Armani maçında Koruncuk, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’ndan 150 çocuğu ağırladık ve çocuklarımızı basketbolla tanıştırmanın,  onlara bu heyecanı yaşatmanın gururunu yaşadık. AND Gayrimenkul olarak daha fazla çocuğun basketbol kültürüyle tanışmasını da mümkün kılacağız.


Fanatik gazetesine özel sorumuz; sporun toplumlardaki birleştirici gücü hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

Sporun her branşı hem bireysel hem de toplumsal olarak birleştirici gücü yüksek olan en önemli dinamiklerden biri. Politika, sanat veya bilim gibi ulusal ve uluslararası anlamda toplumların kendilerini ifade aracı olarak kullandığı güçlerden biri olarak da tanımlayabiliriz. Ulusal saygınlığın bir göstergesi olarak kabul gördüğünü de söyleyebiliriz. Aynı zamanda spora atfedilen önem derecesinin bir toplumun yaşayış şeklini de ifade ettiği düşünülürse, toplumun her kesimine dokunabilen bir gücün yaratacağı sinerjinin oluşturduğu birleştirici gücü yadsıyamayız. Tüm bunlar da sporun birleştirici bir güç olmasını kaçınılmaz kılıyor.  Gerek global gerekse ülke olarak oldukça kırılgan bir dönemden geçtiğimiz son günlerde bizi birbirimize bağlayan böyle güçlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.


Selenium Retro 9

Aşçıoğlu, “Selenium Retro 9” ile Ataköy’deki yatırım miktarını 315 milyon USD’ye çıkardı. Aşçıoğlu Grubu, 50’nci yılında Ataköy’deki üçüncü projesi Selenium Retro 9’u satışa sundu. 125 milyon USD yatırımla gerçekleştirilecek Selenium Retro 9, iki blok halinde, 60 metrekareden 124 metrekareye kadar değişen alanlarda 1+1 ve 2+1 formatta 225 konut, 108 ofis ve 23 adet mağazadan oluşacak. Projede konutların metrekare fiyatı %1 KDV oranıyla 8.750 TL’den, ofislerin metrekare fiyatı da %18 KDV oranıyla 9.350 TL’den başlayacak. Proje, 2019 yılı Haziran ayında teslim edilecek.


Royal Group

Royal Group, Dünya İnşaat Oscarı’na 2 projeyle katılıyor. 1995 yılından bu yana dünya genelinde emlak sektörü için mihenk taşı niteliğinde olan International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) bu yıl 22. kez sahiplerini bulacak. International Property Awards, dünyada inşaatın Oscarı olarak nitelendiriliyor. Bu prestijli yarışmada Türkiye’yi temsil eden başarılı emlak projelerinden ikisinin sahibi de Royal Group.


HEP İstanbul ayrıcalığı

Ayrıcalıklarla dolu bir yaşamın başladığı HEP İstanbul, avantajlı fırsatlar sunmaya devam ediyor. “Sıfır Peşinat, Hemen Teslim” kampanyası ile sıfır peşinat ile hayallerindeki evi alanlar, yüzde 80 banka kredisi kullanarak evlerine hemen taşınabiliyor. Kalan yüzde 20’lik bakiyeyi birer yıl arayla iki toplu ödemeyle tamamlayabilen HEP İstanbullular, toplu ödemelerin ilkini Nisan 2018, ikincisini ise Nisan 2019’da tamamlayacak. “Yarısı Şimdi, Yarısı 2 Sene Sonra” kampanyasında ise, HEP İstanbullular hemen teslim evlerin ödemesinin yarısını şimdi, kalan yarısını ise 2 yıl sonra Nisan 2019’da ödeyebiliyor.


Küçük birikimlerle ev hanımından memura herkes ev sahibi oluyor!

Bir ilk olan, kendi geliştirdiği ‘Elbirliği Sistemi’  ile müşterilerine faizsiz ev ve otomobil sahibi olma imkânı sunan Eminevim, işçiden memura, öğretmenden ev hanımına binlerce kişinin ev hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Bugüne kadar yaptığı teslimatlarla 100 bin kişinin ev ve otomobil hayallerini gerçeğe dönüştüren Eminevim, 25 yılın verdiği güvenle, işçiden memura, öğretmenden ev hanımına Türk halkının hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Dar gelirli ailelerin ev sahibi olmalarının zorluğunu ortadan kaldırdıklarını söyleyen Emin Şirketler Grubu Başkanı Emin Üstün, “Tabanın sorununu çözüyoruz. Her geçen gün teslimat sayısını artırarak, vatandaşları Türkiye’nin her yerinden faizsiz ev sahibi yapıyoruz” dedi.


Şehrin ortasında, huzur dolu bir hayat..

Kartal bölgesinde lüks konut ve mahalle sıcaklığını bir arada sunan Kartal Life size birçok ayrıcalık sunuyor. Projede yer alan 24 adet 2+1 daire, 76 adet 3+1 daire veya 4 adet dubleks daireden birini mutlaka beğeneceksiniz. Firma finansmanı kapsamında %25 peşinat 60 Ay vade % 0  faiz, ya da % 25 peşinat 120 Ay vade %0,90 faiz oranı ile şehrin ortasında huzur dolu bir hayata sahip olabilirsiniz.


Fanatik



Geri Dön