29 / 03 / 2024

Ali Bey Resort Side hizmete açıldı

Ali Bey Resort Side hizmete açıldı

Gürallar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ali Bey Hotels&Resorts'un üçüncü oteli Ali Bey Resort Side hizmete açıldı



Gürallar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, Ali Bey Hotels&Resorts olarak her yıl bir tesis açmayı planladıklarını belirterek, “Açacağımız yeni otellerle birlikte 5 yıl içinde toplam 75 milyon euro ciro elde etmeyi planlıyoruz” dedi

Gürallar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ali Bey Hotels&Resorts'un üçüncü oteli Ali Bey Resort Side hizmete açıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürallar Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, ekonomik krizin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemde 50 milyon doların üzerinde bir yatırımla tamamlanan oteli açmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Babamız Rıza Güral'dan öğrendiğimiz ilk şey krediyle iş yapmamaktı. Krizin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemde, otelimizi öz sermayemizle bitirmeyi başardık. Burada çalışacak 500 kişiyle birlikte turizm grubumuzda toplam 1.300 kişiye istihdam yaratmış olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Farklı mimarimiz ve hizmet anlayışımızla turizm sektörüne yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz.”

“Yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz”

Esin Güral, 49 yıllık arazi tahsisiyle inşa ettikleri Ali Bey Resort Side'nin ardından turizm sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayarak, “Yaptığımız 5 yıllık plana göre her yıl yatak kapasitesi en az 700 olan bir tesis açarak, toplam 75 milyon euro ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Bu büyümeyi gerçekleştirirken yurtdışını da ihmal etmeyeceğiz” dedi.

Toplantıda konuşan Ali Bey Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Ahmet Kolukısa da, Ali Bey Resort Side'nin mimarlığını Cüneyt Bükülmez, iç mimarlığını ise ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu'nun üstlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Altı tip oda bulunan tesiste standart odaların dışında deluxe, suite deluxe, family suite ve family dublex suit'ler bulunuyor. Deluxe ve suite deluxe'lar benzer şekilde döşenmiş olup, suite deluxe'ler de ek olarak büyük bir yatak odası ve oturma odası yer alıyor. Çocuklu ailelerin tüm konforları düşünülerek tasarlanan family suite ve family dublex suit'lerle de konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamayı planlıyoruz.” 

Ali Bey Resort Side, Samara Spa'yla iddialı

Ali Bey Resort Side'de 1800 m2'lik alan üzerine kurulan, üç katlı spa merkezi ‘Samara Spa' misafirlerin spor aktiviteleri, kişisel bakım ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet verecek. Merkez, konukların ruh ve beden sağlığına yönelik bakımları ile deluxe spa hizmetlerini kapsayacak. Avrupa standartlarında ve konforundaki Samara Spa, ayrıca ferah ve sofistike tasarımıyla da ön plana çıkıyor.

11 adet rahat, modern ve farklı tasarlanmış bakım odalarından oluşan spa merkezinde dünyada uygulanan geleneksel ve egzotik tüm bakım hizmetleri sunulacak. Ayrıca bir spa suit ve özel hamam da konukların konforu için özel olarak tasarlandı.

Modern donanıma sahip olan spa merkezinde; hanımlara özel sauna ve şok duşlar, genel kullanıma açık hamam, sauna, buhar odası, buz şelalesi, dinlenme havuzu bulunuyor. Merkez ayrıca kişiye özel cilt bakımı seçenekleri, vücut bakımları, el ve ayak bakımları, çok çeşitli masajları ve özel tasarlanmış ritüel bakımları ile misafirlere unutulmaz bir spa deneyimi yaşatacak.

Tatilde de spor keyfi yaşatıyor

Ali Bey Resort Side'de bulunan ve en son teknolojinin kullanıldığı fitness merkezi ‘Fitness First Premium' 200 m2'lik ferah ve bahçe manzaralı  konumuyla, doğayla iç içe spor yapma imkanı sunuyor. Fitness First'te bedeni güçlendirmek ve genel sağlık kalitesini artırmak için, kardiyo egzersizleri,  kas geliştirme, kinesis, sterching, pilates ve yoga seansları yer alıyor.

Ali Bey Resort Side de bulunan 2 adet kortta PCT Tenis Okulu ile anlaşmalı olarak tenis kursları hizmeti de verilmektedir. Ders verecek tenis antrenörlerinin hepsinin DTB/VDT lisanslı olmaları ise unutulmaması gereken bir avantaj.

Ali Bey Resort Side de, Gürallar Şirketler Grubu bünyesinde hizmet veren Manavgat'taki tesisler gibi ‘çocuk dostu' tanımını hak ediyor. 15 bin m²'lik alana kurulu Aquapark'ta kamikaze, rafting, blackhole,freefall, multislide ve bebekler için özel kum havuzu bulunuyor. Korsan gemisi,  yunus, kurbağa ve fil gibi çeşitli hayvan figürleriyle süslü havuzlar ise çocukların vazgeçemediği mekanlar arasında yerlerini alıyor.

Profesyonel mutfak hizmetiyle de ön plana çıkan ve modern tüketicinin her tür ihtiyacına cevap vermek üzere tasarlanan Ali Bey Resort Side'de aralarında Osmanlı-Türk mutfağı konseptinde bir adet ala carte restaurantda bulunan toplam 4 restoran, 4 bar, 1 patisserie yer alıyor. Tesisler, müşteri memnuniyetine verdikleri önemden dolayı hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında ciddi tercih nedeni oluyor. Örneğin, tesislerde 2007-2009 yıllarında konaklayan misafirlerle gerçekleştirilen anketlerde konaklayanlar tarafından tesislerin tavsiye edilmesinin tercih oranı yüzde 87, tekrar gelmeyi düşünenlerin sayısının ise yüzde 50'lere ulaşması müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde olduğunun en önemli göstergesi olarak ön plana çıkıyor.  
 
Ali Bey Hotels & Resorts Türkiye'de ilklere imza atıyor

Bu yıl yeniden yapılanmaya giden Türkiye'nin köklü aile şirketlerinden olan Gürallar'da alınan kararlar doğrultusunda şirket bünyesinde bulunan Manavgat'taki tesisler ile Ali Bey Resort Side'nin ‘Ali Bey Hotels & Resorts' çatısı altında toplanmasına karar verildi.

Grup şirketleri bünyesinde yer alan Manavgat'taki Ali Bey Club Manavgat tatil köyü, adını  şirketin kurucusu Ali Güral'dan alıyor. Turizm işletme belgesi 1987'de alınan tesis, 1991 yılından beri hizmet veriyor. Ali Bey Club Manavgatın yanındaki araziye yaptırılan ikinci tesis Ali Bey Club Park Manavgat ise 1995 yılında hizmete başladı. Türkiye'nin ilk tematik oteli olarak kabul edilen Manavgat'taki iki tesisin toplam büyüklüğü 300 bin m²'ye ulaşıyor.

Ağırlıklı olarak Avrupa ve Rusya'dan gelen turistlerin tercih ettiği Manavgat'taki Ali Bey Hotels & Resorts tesislerine yerli turistlerin ilgisi de ivme kazanıyor. 2007'de tesislerde konaklayan  misafirlerin yüzde 5.5'i Türk tatilcilerden oluştu. 2008'de tesislerde konaklayan misafirlerin yüzde 11'i Türk taticilerden oluşurken 2009 yılında ise konaklayan misafirlerin yüzde 16'sı Türk misafirlerden oluşuyor.

Ali Bey Club Manavgat tesisleri 1995 yılından bu yana her yıl Türk Tenis Federasyonu (TTF) ve Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) işbirliğiyle, dünyanın farklı yerlerinden gelen tenisseverlere ev sahipliği yapıyor. Ali Bey Club Manavgat ve Ali Bey Club Park Manavgat'larda şimdiye kadar büyüklere yönelik olarak aralarında FED Cup, Davis Cup, Seniors & Super Seniors Dünya Tenis Şampiyonaları, Satellite Turnuvaları, Future Cup,  ve Willson Ali Bey Cup gibi turnuvalar düzenlendi. Bu turnuvaların yanı sıra, 2010 yılında da Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonasını düzenleyerek başka bir ilke daha imza atıldı. Ayrıca 2010 yılında düzenlenecek olan Dünya Plaj Tenis Şampiyonası da ilk kez ülkemizde 03.09-09.09 tarihlerinde tesislerimizde yer alacak

Tesisler, 26 yıl Alman Tenis Federasyonu'nda şef antrenörlük yapmış, Steffi Graf ve Boris Becker gibi yıldızları yetiştiren Richard Schönborn'ü değişik dönemlerde ağırlamış ve Türk ve yabancı profesyonellere kurslar vermiştir.Grup, Manavgat'taki tesislerinde ilk otantik unsurları kullanmanın yanı sıra, Türkiye'de konaklama sektöründe şu ilklere de imza attı:

Türkiye'deki ilk toprak tenis kortları
Tesis, içindeki 62 adet kortla dünyanın ilk en büyük tenis kompleksi
2 milyon üyesiyle dünyanın en büyük fitness firması olan Fitness First ile Türkiye'de ilk iş ortaklığı
Türkiye'de tesis içinde ilk entegre ve en büyük aquapark
80 kişilik animasyon ekibi ve binlerce kostümle en geniş eğlence imkanı sunan ilk tesis 
 
Ali Bey Hotels & Resorts ödüle doymuyor

Ali Bey Hotels & Resorts tesislerinin hizmete açıldığı yıldan bu yana birçok ödül kazanmasını sağlayan özelliklerinden biri de müşteri memnuniyeti. Son olarak, dünya turizm devi TUI'nin müşteri anketinden derlenerek oluşturulan ‘dünyanın en iyi 100 oteli' listesine giren Ali Bey Hotels & Resorts başarılı yükseliş grafiğini sürdürüyor.

Alınan ödüller şöyle sıralanıyor:

1993 en iyi çocuk oteli                        (Rewe Gurubu) Almanya

2003 Primo (dünyada en iyi 100 otel) (Thomas Cook) Almanya

2004 Primo (dünyada ilk 10 otel)         (Thomas Cook) Almanya

2006 Starway                      (Coral Travel) Rusya

2007 Worldberry    (Tez Tour) Rusya

2007 The Most popular Hotel  (Firo Tour) Çek Cumhuriyeti

2008 Worldberry    (Tez Tour) Rusya

2008 Top Hotels    (İnternet portalı) Rusya

2009 Best Hotel    (Zoover int.Portal) Hollanda

2009 TUI Holly (dünyada ilk 100)   (TUI)  Almanya

2009 Tennis Oscar (Best Tennis Resort) (Tenis Magazin) Europe

2009 Woelberry En Hızlı Servis   ( Teztour ) Rusya

Rakamlarla Ali Bey Hotels & Resorts

2010 ciro beklentisi: % 40 artış
2009 yatak kapasitesi: 1850
2010 planlanan yatak kapasitesi: 2500
Tekrar ziyaret oranı: % 50
Yabancı turist yüzdesi: % 85
Toplam tesis metrekaresi: 420.000 m²
Çalışan sayısı: 1.300 kişi

--

Gürallar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ali Bey Hotels&Resorts'un üçüncü oteli Ali Bey Resort Side hizmete açıldı.

Açılış dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürallar Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, ekonomik krizin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemde 50 milyon doların üzerinde bir yatırımla tamamlanan oteli açmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

Argat, "Babamız Rıza Güral'dan öğrendiğimiz ilk şey krediyle iş yapmamaktı. Krizin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemde, otelimizi özsermayemizle bitirmeyi başardık. Burada çalışacak 500 kişiyle birlikte turizm grubumuzda toplam 1.300 kişiye istihdam yaratmış olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Farklı mimarimiz ve hizmet anlayışımızla turizm sektörüne yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Ali Bey Hotels&Resorts olarak her yıl bir tesis açmayı planladıklarını belirten Argat, "Açacağımız yeni otellerle birlikte 5 yıl içinde toplam 75 milyon avro ciro elde etmeyi planlıyoruz" dedi.

Argat, 49 yıllık arazi tahsisiyle inşa ettikleri Ali Bey Resort Side'nin ardından turizm sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayarak, yaptıkları 5 yıllık plana göre her yıl yatak kapasitesi en az 700 olan bir tesis açarak, toplam 75 milyon avro ciro elde etmeyi hedeflediklerini, bu büyümeyi gerçekleştirirken yurt dışını da ihmal etmeyeceklerini ifade etti.

Ali Bey Hotels&Resorts Genel Koordinatörü Ahmet Kolukısa da Ali Bey Resort Side'nin mimarlığını Cüneyt Bükülmez, iç mimarlığını ise ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu'nun üstlendiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Altı tip oda bulunan tesiste standart odaların dışında deluxe, suite deluxe, family suite ve family dublex suit'ler bulunuyor. Deluxe ve suite deluxe'ler benzer şekilde döşenmiş olup, suite deluxe'lerde ek olarak büyük bir yatak odası ve oturma odası yer alıyor. Çocuklu ailelerin tüm konforları düşünülerek tasarlanan family suite ve family dublex suit'lerle de konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamayı planlıyoruz."

Ali Bey Resort Side'de 1.800 metrekare alan üzerine kurulan, üç katlı spa merkezi "Samara Spa"nın konukların spor aktiviteleri, kişisel bakım ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vereceği, 11 adet bakım odasının yer aldığı merkezde ayrıca bir spa suit ve özel hamamın da konuklar için özel olarak tasarlandığı belirtildi.

Otelde fitness merkezi "Fitness First Premium", 2 adet tenis kortu, 15 bin metrekarelik alana kurulu Aquapark ve havuzlar bulunuyor.

Basın toplantısında, Ali Bey Hotels&Resorts'un 2010 yılında yüzde 40 ciro artışını hedeflediği kaydedildi.

2009 yılında 1.850 olan yatak kapasitesinin bu yıl 2.500'e çıkarılmasının planlandığı Ali Bey Hotels & Resorts'un toplam 420 bin metrekareyi bulan tesislerinde 1.300 kişinin çalıştığı, müşterilerinin yüzde 85'inin yabancı turist olduğu, tekrar ziyaret oranının ise yüzde 50'yi bulduğu bildirildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gürallar turizmde 5 yılda 75 milyon euro ciro hedefliyor
Gürallar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ali Bey Hotels&Resorts'un üçüncü oteli Ali Bey Resort Side hizmete açıldı. Gürallar Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, ekonomik krizin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemde 50 milyon doların üzerinde bir yatırımla tamamlanan oteli açtıklarını kaydederek '5 yıllık plana göre her yıl yatak kapasitesi en az 700 olan bir tesis açarak, toplam 75 milyon euro ciro hedefliyoruz. Bu büyümeyi gerçekleştirirken yurtdışını da ihmal etmeyeceğiz" diye konuştu. Ali Bey Resort Side'de 1800 metrekarelik alan üzerine kurulan üç katlı Samara Spa merkezi ile 200 metrekarelik fitness first premium gibi yatırımlar da yer alacak.
Sabah


Geri Dön