19 / 04 / 2024

Ali Dumankaya: Dar gelirliye konut üretilmeli!

Ali Dumankaya: Dar gelirliye konut üretilmeli!

YAPI Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlenen Konut Konferansı 2013'e katılan DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER Başkan Yardımcısı Ali Dumankaya, dar ve orta gelirli gruba proje üretmek gerektiğine dikkat çekti...



YAPI Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlenen Konut Konferansı 2013'e katılan DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER Başkan Yardımcısı Ali Dumankaya, dar ve orta gelirli gruba proje üretmek gerektiğine dikkat çekti. Sadece A ve B grubuna yönelik üretimin pazarda sıkıntı oluşturduğunu belirten Dumankaya, "Sosyal konutlar ana ihtiyaç, bu ihtiyaç ancak ucuz arsa üretimi ve kolay finansman seçenekleriyle giderilebilir. Bu konuda kamuya önemli rol düşüyor" dedi. Sektörde yaşanan KDV sıkıntısına da değinen Dumankaya, "KDV konusunda birçok belirsizlik var. 


150 metrekare üzerinde satışta yüzde 18 KDV almıyor kriterler net değil. Kentsel dönüşümde yüzde 1 olması, sektörü ya kentsel dönüşüm yapmaya ya da rayiç bedeli düşük bölgelerde proje yapmaya yöneltecek. Kamuya çekincelerimizi aktardık. Umarım bu konuda en kısa zamanda netleşecek" diye konuştu. 


Hürriyet Gazetesi 


Geri Dön