29 / 03 / 2024

Ali Dumankaya: Faizler düştükçe satışlar artıyor

Ali Dumankaya: Faizler düştükçe satışlar artıyor

2009'u küçük metrekareli ve ucuz konut projeleriyle geçiren Dumankaya İnşaat, 2010'da 6 projede toplam 3 bin 400 yeni konut inşa edecek



Türkiye'nin ve konut sektörünün bugüne kadar bir çok kriz deneyimi yaşadığını ancak yaşanan son krizle birlikte 2009 yılında gayrimenkul sektörünün diğer yıllardan farklı bir seyir izlediğine değinen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, bu dönemde markalı konut projelerinin piyasa koşulları ölçüsünde şekillendiğini söyledi. Dumankaya, 2008'in sonlarında lansmanını yaptıkları Adres projesinin sektörde bir milat olma niteliği taşıdığını belirterek, Adres projesinin yakaladığı başarının sektörün kendi çözümlerini kendisi geliştirme başarısını tetiklediğini ifade etti. İnşaat ve gayrimenkul sektörünün kriz tecrübelerine bir yenisini daha eklemesine karşın, devletin sektöre yönelik iyileştirme uygulamalarının eksikliğini hissettiklerine dikkat çeken Dumankaya, yıl içerisinde uygulanan teşviklerin sektörü rahatlatma adına yetersiz kaldığını kaydetti.

Düşük faizler satışları artırdı
Dumankaya uygulanan geçici KDV indirimleri ve tapu harçları düzenlemelerinin daha gerçekçi düşünülerek sürekli bir yapıya geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 2009'un son çeyreğinden itibaren ekonomik krizin etkilerinin finans piyasalarında yavaşlamasının reel sektörde iyileşme olarak kendisini hissettirdiğine işaret eden Dumankaya, Eylül'den bu yana devam eden düşük kredi faiz oranlarının sektördeki satış rakamlarını arttırdığını kaydetti.

3 bin 400 yeni konuta başlayacak
2009 içerisinde Adres 2, 3, Adres Botanik, Dumankaya Flex ve Dumankaya İKON projeleri ile birlikte 5 farklı projenin satışlarına başladıklarını hatırlatan Dumankaya, "Toplamda bin 928 konutun bulunduğu projelerde satışa çıkarılan konutlarda ciddi satış başarıları gerçekleştirdik. 2008 sonunda koyduğumuz iş hedeflerinin büyük bir çoğunluğunu fazlasıyla gerçekleştirmiş olduk. 2009'u geride bıraktığımızda Dumankaya olarak ciromuzu yüzde 25 oranlarında arttırmış olacağız" dedi.
Sabah Emlak


Geri Dön