19 / 04 / 2024

Ali Dumankaya: Kentsel dönüşüm yaparken insanları yersiz yurtsuz bırakmayın!

Ali Dumankaya: Kentsel dönüşüm yaparken insanları yersiz yurtsuz bırakmayın!

Kentsel dönüşümde sahada ciddi mesafe kat ettiklerini söyleyen İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,"Kentsel dönüşüm yaparken insanları yersiz yurtsuz bırakmayın" çağrısında bulundu...



İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Kentsel dönüşüm yaparken insanları yersiz yurtsuz bırakmayın" çağrısında bulundu. 


Kentsel dönüşümde sahada ciddi mesafe kat ettiklerini söyleyen İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, taviz vermeden ilerlemenin önemli olduğuna dikkat çekti. Kentsel dönüşüm fırsatının olmayacak vaatlerle heba olmaması gerektiğini kaydeden Dumankaya, sonrasında işin hesap kitabını tutturmanın zorlaşacağını kaydetti: "İnsanların projeden beklentilerini, projeye kattığınızda ortaya çıkan yapı uzun ömürlü oluyor. 


Projelere yeni katılacak kişilere de umut veriyor. Bu çerçevede biz düzgün ve planlı bir yerleşim yeri, bahçesi, geniş yolları, ticari ve sosyal alanları işin içerisine katarak bunu gerçekleştiriyoruz." Kentsel dönüşümün finansman ve ciddi anlamda zaman gerektiren projeler olduğunu belirten Dumankaya, planlı bir şekilde çalışmanın sektör temsilcisi açısından önemli olduğunu söyledi. 


Plansız alanda çalışmanın yanlış bir yöntem olduğunu ifade eden Dumankaya, "Plan doğrultusunda parkın, okulun, meydanın nasıl olacağı belirlendiği zaman, insanların sosyal buluşma mekânlarını eskiyi yaşatır anlamda olmasını istiyoruz. Kahve, kıraathane kültürünü kaydırabileceğimiz şekilde okuma salonları yaparak insanların kendi içlerinde bir araya gelmesini sağlamalıyız. Kapalı alışveriş mekânlarından ziyade sokak alışveriş mekânlarının da geliştirdiği bir kurgu olması gerekiyor." şeklinde konuştu. 


Ticari Hayat


Geri Dön