25 / 04 / 2024

Ali Eyüboğlu: Gülben Ergen her ilde okul yapsın!

Ali Eyüboğlu: Gülben Ergen her ilde okul yapsın!

Ali Eyüpoğlu bugünkü yazısında Gülben Ergen'in 'çocuklar Gülsün' projesinden bahsetti ve sözünü yerine getirip 81 ilde 81 anaokulu yaptırmalı dedi



 Gülben Ergen"in bu yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün 29 Ekim nedeniyle çankaya Köşkü"nde vereceği ˜Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu"na davet edilip   edilmediğinin tartışıldığı günlerde şöyle yazmıştım: Gülben Ergen, 29 Ekim"de çankaya Köşkü"ne değil, ˜çocuklar Gülsün Diye" kampanyası için Sinop"a gidecek.
Ergen, yazdığım gibi yaptı ve 29 Ekim"de ˜son anda" davet edildiği çankaya"ya değil, sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı ˜çocuklar Gülsün Diye" kampanyasının beşinci anaokulu açılışı için Sinop"un Durağan ilçesine gitti.
Günler öncesinden Gülben"e söz verdiğim için hasta hasta ben de gittim Sinop"a!
İyi ki gitmişim.
Aldığım ilaçların üstüne Sinop"un havası ve anaokulunun açılışında çocukların gözlerindeki ışıltı bana iyi geldi.
Okullar tatil olduğu için Ergen, meşhur oğlu Atlas"ı da yanında getirdi. Havaalanı"nda Atlas"a, nereye gittiğini sorduk, œçocuklar Gülsün Diye"ye gidiyorum dedi.
Ama gidilen yerin çocuk parkı mı, yoksa başka bir şey mi olduğunun farkında bile değildi.
Uçakta annesiyle ha bire iPad"de ˜Fram Frenzy" oynadı.
Bizi İstanbul"dan Sinop"a götürecek THY uçağına binerken görevliler, Gülben Ergen"den çok oğlu Atlas"a ilgi gösterdi. Hatta görevlilerden biri arkamızdan, œSonunda Atlas Erdoğan"ı da gördüm ya bile dedi.
Cuma sabahı havaalanında önce Hüner Coşkuner"le karşılaştım.
Mado"da sabah sabah, baklava ve dondurma yiyen Coşkuner"e nereye gittiğini sordum, œAntalya"da Cumhuriyet Bayramı konserim var dedi.
Bir müddet sonra da Burak Kut"la karşılaştım. O da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle birer konser vermek üzere Kayseri ve Nevşehir"e gideceğini söyledi.

700 çOCUK EĞiTiM YUVASINA KAVUşžTU
Altıncı anaokulu bu ay içinde Hatay"ın Reyhanlı ilçesine bağlı çakıryiğit Köyü"nde açılacak. Kampanya sayesinde şimdiye kadar okul öncesi eğitimle tanışan çocuk sayısı 700"den fazla. çünkü açılan anaokullarının çoğunda ˜sabahçı" ve ˜öğlenci" olmak üzere çifte eğitim var. Gülben"in kendisi için ˜büyük", Türkiye içinse ˜küçük" sayılabilecek bu eğitim meşalesi genişleyerek sürmeli. Neden mi Bunun nedeni Durağan"daki anaokulunun açılışında konuşan ve kendisi de eğitimci olan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay"ın şu sözlerinde saklı:
œEğitimin asıl temeli, okul öncesi eğitimdir. Türkiye, okul öncesi eğitimde yüzde 100"ü yakalamadığı sürece, eğitimin temeli hep eksik kalacaktır. Ergen, Hatay"daki anaokulunu da açtıktan sonra, œAltı anaokulu yaptırmaya söz vermiştim. Sözümü yerine getirdim deyip, kenara çekilmemeli.
Trabzon"un Vakfıkebir ilçesine bağlı Deregözü Köyü"nde açtığı anaokulundan sonra Gülben Ergen"e hedefini büyütüp, 81 ile 81 anaokulu yaptırma önerisinde bulunmuştum.
Durağan"da NTV"ye beyanat verirken Gülben Ergen"in işaret ettiğim bu hedef doğrultusunda çalışmaya başladıklarını, 2011"de de altı anaokulu yaptırmayı planladıklarını söylemesi hoşuma gitti.

TRT HABER"DEN, 4 ÜNLÜ KADINA PROGRAM TEKLİFİ
Sinop"tan İstanbul"a dönüşte Sinop Havaalanı"nı değil, çarşamba Havaalanı"nı kullandık. çünkü Sinop"tan İstanbul"a o saatte uçak yok. Durağan çarşamba arası iki buçuk saatlik bir yol.   Bizi havaalanına götüren minibüste sohbet ederken TRT Haber"den program teklifi aldığını öğrendim Gülben"den.
TRT Haber, bir dönem NTV"de ekrana gelen Müjde Ar, Aysun Kayacı, Pınar Kür ve çiğdem Anad"ın her hafta bir ünlüyü konuk ettikleri programın bir benzerini yapacak.
Ekibin ˜banko" isimlerinden biri TRT Haber"in ekran yüzlerinden Hülya Hökenek.
TRT yönetiminin bu amaçla temas kurduğu diğer isimler ise şunlar: Elif çakır, Gülben Ergen ve Nilüfer Göle.
Ergen, TRT Haber"den aldığı bu teklife yanıtı, hafta içinde TRT Genel Müdürü İbrahim şžahin ve TRT Haber"in Kanal Koordinatörü Ahmet Böken"le yapacağı görüşmeden sonra verecek. Bir iki isim değişikliğiyle de olsa dört ünlü kadını bir araya getirip program yaptırmayı kafaya koyan TRT Haber yöneticilerinin, ünlü transferi yeni yılda da sürecek.

Milliyet Cadde/ Ali Eyüpoğlu


Geri Dön