24 / 04 / 2024

Ali Güvenç Kiraz: Atatürk Orman Çiftliği yok edilmek isteniyor!

Ali Güvenç Kiraz: Atatürk Orman Çiftliği yok edilmek isteniyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz bugün resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Atatürk Orman Çiftliği yenileme alanının 50 dönüm daha genişletildiği kararını değerlendirdi...



Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz tarafından yapılan açıklama şöyle;


18.07.2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan yeni bir Bakanlar Kurulu kararı ile Atatürk Orman Çiftliği yenileme alanı 50 dönüm daha genişletilmiştir. 


Bu kararın özeti şudur;


a) Bu bölgedeki yeşil alan yok edilecektir. Ağaçlar kesilmeye devam edilecektir. 

b) Bu bölgeye inşaat yapımı sürecektir. 



Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliği konusundaki vasiyeti nettir. “Bu bölgede Türk tarımının ve hayvancılığının geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapmak, yaptırmak”


Aylardır süren inşaat çalışmaları ile vasiyete aykırı bir şekilde buraya yıllar önce dikilen binlerce ağaç yok edildiği gibi bugünkü yeni karar ile binlercesinin de kesileceği aşikardır. 


Gezi parkı olayları daha gündemde yeni ve taze bir şekilde durmakta iken yürütmenin bu şekilde bir genişletme çalışması yapması akıl alabilir bir durum değildir. 


Bizler Atatürk Orman Çiftliğinde derhal Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine uygun bir şekilde davranılarak bu işlemin geri alınmasını, çocuklarımıza ve geleceğimize daha yaşanılır ve yeşil bir ülke bırakmak konusunda Türk halkını duyarlı olmaya çağırıyoruz. 


Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur

Av.Ali Güvenç KİRAZ

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı


Geri Dön