19 / 04 / 2024

Ali Güvenç Kiraz: Kentsel dönüşümde vatandaşın zaferi!

Ali Güvenç Kiraz: Kentsel dönüşümde vatandaşın zaferi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, Anayasa Mahkemesinin idari yargıda açılacak olan davalarda yürütmenin durdurulması kararı verilemeyeceğine yönelik yasa hükmünü iptal etmesinin büyük destek sağladığını söyledi...




Anayasa Mahkemesinin idari yargıda açılacak olan davalarda yürütmenin durdurulması kararı verilemeyeceğine yönelik yasa hükmünü iptal etmesi Gayrimenkul Hukuku Derneği olarak aylardır verdiğimiz haklı mücadelemize çok büyük bir hukuk desteği olmuştur. 


Yasa ilk çıktığında gerek görsel gerekse de yazılı basında çok ağır eleştirilerek maruz kalarak “YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI İDARİ YARGI HAKİMİNİN HAKKIDIR ALAMAZSINIZ” eleştirilerimiz böylece en yüksek mahkeme tarafından karşılık bulmuş oldu. 


Kentsel dönüşüm yasasının bundan sonra 2/3 ile ilgili adaletsizliği de giderilerek insanların mülkiyet hakkı çiğnenmeden yoluna devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak bu hali ile devam edildiği takdirde yasa nasıl Sulh Hukuk Mahkemeleri vatandaş isyanına karşılıksız kalmayarak delindiyse ciddi sıkıntıları ile önü kesilecektir. 


Can güvenliğine herşeyden fazla önem vermekle beraber insanların mülkiyet haklarının korunması düşüncesinde olduğumuzu bunları engelleyen yasalara karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyor Aanyasa Mahkemesinin kararını desteklediğimizi bildirmek istiyoruz.


Saygılarımızla

Av.Ali Güvenç KİRAZ

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı


Geri Dön