27 / 04 / 2024

Ali Haydar Veziroğlu Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi!

Ali Haydar Veziroğlu Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi!

Veziroğlu Mühendislik Sanayi ve İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Veziroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana açık bir mektup yazarak Irak'ta yapımını üstlendiği projelerinde uğradığı haksızlıklar için yardım istedi



Veziroğlu Mühendislik Sanayi ve İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Veziroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana açık bir mektup yazarak Irak'ta yapımını üstlendiği projelerinde uğradığı haksızlıklar yardım istedi.

Bir dönem siyasetle de uğraşan Veziroğlunun Başbakan Erdoğana gönderdiği mektup şöyle:

Sayın Başbakan,
Şirketimiz, Irak'ta yapımını üstlendiği projelerimizle ilgili haksızlığa uğramış ve büyük zararlar görmüştür.
Irak'ta yapımını üstlendiğimiz projelerden biri olan Otoyol Projemiz, Temyiz Mahkemesinin nihai kararı ile onaylanan Tahkim Kurulu Kararı dahil, İşveren Karayolları ile Şirketimizin karşılıklı açtığı davaların tamamı; Temyiz Mahkemelerinin nihai kararlarıyla Şirketimizin lehine sonuçlanmıştır.

Tahkim Kurulu ve Irak Mahkemelerinin nihai kararları gereği alacağımız tazminat ile projenin yapımından elde edeceğimiz kr miktarı yaklaşık 250 (ikiyüzelli) milyon ABD Dolarıdır.
Karayollarının sözleşmemize, Irak yasalarına, Irak Mahkemelerinin nihai kararlarına riayet etmemesi nedeniyle Şirketimiz; Otoyol Projemiz ile ilgili sorunları, İşverenin yasa dinlemez tutumunu Irak Medyası aracılığıyla 'Açık Mektup'la Irak Başbakanı Sayın Nuri Al Maliki'ye bildirmek zorunda kalmıştır.
Şirketimiz konuyla ilgili doğru bilgileri, ilgili kurumların belgelerini, Tahkim Kurulu Kararı ile Irak Mahkemelerinin nihai kararlarını içeren dosyayı İrak Cumhurbaşkanlığı'na, Irak Meclis Başkanlığı'na ve Irak Başbakanlığına sunmuştur. Irak Başbakanı Sayın Nuri Al Maliki'ye Irak Medyası kanalı ile sunduğumuz 'Açık Mektup'un tam metni, 29.11.2011 tarihli Hürriyet Gazetesi aracılığıyla, Türkiye Kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Bu arada, konuyla ilgili bazı bürokrat ve siyasi yetkililerimizin, sorumsuz tutum ve icraatlarıyla bizi üzdüklerini bilmenizi isteriz.

Irak Devlet Yetkililerine sunulan bilgi, belge ve mahkemelerin nihai kararlarını içeren aynı dosya, Sayın Cumhurbaşkanlığımıza, Sayın Meclis Başkanlığımıza ve zatılinizin bilgilerine arz edilecektir.

Yedi yıldır sürekli Irak'ta kalarak zorunlu olarak verdiğimiz haklı mücadelemizin sonucunda, Temyiz Mahkemesi  nihai  kararı  ile onaylanan Tahkim  Kurulu  Kararı ve Temyiz Mahkemelerinin  nihai kararlarıyla onaylanan Irak Mahkemelerinin nihai kararları, haklı olduğumuz halde, ne denli haksızlığa uğradığımızı ortaya koymaktadır.
Sayın Başbakan,
Bundan böyle sorunu, sadece şahsi sorunum olarak görmüyorum, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak sorunu sahiplenmenizi bekliyorum.

Saygılarımla
+***********04 Ali Haydar Veziroğlu
+***********06 Yönetim Kurulu Başkan
Veziroğlu Mühendislik Sanayi İnşaat ve Ticaret AŞ


Geri Dön