28 / 03 / 2024

Ali Kantur kimdir

Ali Kantur kimdir

Kantur & Akdaş İnşaat Gıda Pazarlama Sanayii ve Ticaret  Anonim şžirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur kimdir  



1949  İzmir  doğumlu olan Ali Kantur, ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü"nden 1970 yılında mezun olduktan sonra 1972 yılında Syracuse Üniversitesi"nde (ABD), Endüstri Mühendisliği ve İş İdaresi alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 1972 “ 1974 yılları arasında Genel Kurmay Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi"nde Yedek Subay olarak görev yapan Kantur 1973 “ 1977 yılları arasında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü"nde, 1973 “ 1978 yılları arasında Gazi Üniversitesi"nde Master Programı"nda part-time Öğretim Üyeliği yapmıştır.

Ali Kantur, Tepe Grubu şžirketleri"nde 1974 yılında şžirket Müdürlüğü ile başladığı görevinden 2004 yılında Murahhas Üye ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak ayrılmıştır.
Halen Kantur & Akdaş İnş. Gıda Paz. San. ve Tic. A.şž. Yönetim Kurulu Başkanlığı, GPG İnş. Eml. Turz. Mim. Pro. Enerj. Mak. San. Tic. A.şž. Yönetim Kurulu Başkanlığı, ITC Invest Trading & Consulting AG Yönetim Kurulu Başkanlığı, ITC-KA Enerji Üretim San. ve Tic. A.şž. Yönetim Kurulu Başkanlığı, ITC-Adana Enerji Üretim San. ve Tic. A.şž. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akdaş Döküm San. ve Tic. A.şž.Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İşbir Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.


Geri Dön