20 / 04 / 2024

Ali Kılıç: M’Expo Center için 30 bin imza istiyorum!

Ali Kılıç: M’Expo Center için 30 bin imza istiyorum!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo Center projesi için Esenkentlilerden 30 bin imza istiyorum. Esenkent o imzaları getirirse bize engel olacak hiçbir güç yok” dedi.



Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk Buluşmaları” kapsamında Esenkent Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen toplantıya, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Maltepe Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. İşsizlik başta olmak üzere, altyapı sorunları, spor merkezleri, parklar ve kültürel etkinliklerle ilgili sorunların tartışıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Benden daha fazla halkıyla görüşen başkan yok. Ben halkıma sadece makamda oturarak ulaşamam. Sabahın erken saatinde yollara düşüyorum. Türk insanı bizim insanımız onurlu bir insan. İşsizlik temelde İstanbul’un, genelde ülkenin genel sorunu. Gerçekle yüzleşme zamanı geldi. Eğer sabah saat 6’da insanlar toplantıya gelip başkanım ‘Ben açım’ diyorsa, bu Türkiye için utanç verici bir olaydır. Biz Türkiye’de ne darbelerde, ne de 2. Dünya Savaşı’nda Türk kadını sokağa çıkıp ‘Ben açım’ dememiştir. Pazar ziyaretleri ve evlere yaptığım ziyaretler ayrı olmak üzere 15 bin 450 civarında insanla sadece makamda görüştüm. 9 bin 600 küsur kişi işsizlik başvurusunda bulunuldu. Belediyenin sınırları var, bin 800 arkadaş görevli belediyede, o yüzden benim insanları işe almam için belediyeyi 5 kere boşaltmam lazım” dedi. 


“M’EXPO’YU HERKESE ANLATMALIYIZ”

Maltepe’deki işsizliğin çözülmesinin en önemli gündem maddeleri arasında olduğunu belirten Ali Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “İnatla ve ısrarla doğru bildiğim şeyleri insanlara anlatırım. Maltepe’nin sorunlarını tek başına çözme kudretine sahip değilim. Sizlerle birlikte bunları başarabiliriz. Ben bürokrasinin arkasına sığınmıyorum. Siz Maltepe’nin geleceğini değiştirmek istiyorsanız ben buradayım. Temel sorunumuz Maltepe’deki işsizliğin çözülmesidir. Bunun için Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo Center projesini hazırladık. Bu proje için Esenkentlilerden 30 bin imza istiyorum. Esenkent o imzaları getirirse bize engel olacak hiçbir güç yok. Seçim geliyor, gelecek olan tüm siyasilerin yakasına yapışıp fuara sahip çıkmasını isteyeceğiz. Türkiye’nin menfaati için bu projeye ben sırtımı dönmem, biliyorum ki aklı başında olan kimse de dönmez. O nedenle bu projeyi hepimiz iyi anlayıp anlatabilmeliyiz. 900 milyon euroya mal olacak bu proje Maltepe Belediyesi ya da Ali Kılıç’ın değil hepimizin. Proje tamamlanınca 25 bin insanımız iş bulacak, herkesin evinde tenceresi kaynayacak ve işsizlik sorunu çözülecek.”


“3 OTOPARK PROJEMİZ VAR”

Maltepe’de oturup bununla övünen veya Maltepe’nin altını üstüne getirenlerden olmadığını da ifade eden Kılıç, “Maltepe’nin meydanı yok, bunun için çalışmalarımız devam ediyor. 3 otopark çalışması var elimizde. Bunlardan ilki Tugay Yolu bölgesinde, ikincisi Organik Pazar’ın olduğu bölgede ve üçüncüsü de yeni Kaymakamlık binasının altında. Maltepe’yi sizlerle birlikte dizayn etmek lazım. Maltepe’nin 50 yılını değil 100 yılını planlamak lazım. Seçilmeden önce sözlerim vardı. Başkan olunca kulüplere araç tahsis edeceğim demiştim. Kadın ve gençlik kollarının bütçeleri olmalı, bunu çözeceğim demiştim. Bunlarla ilgili az çok mesafe aldık. Çocuklara ve spor kulüplerine değer veriyorum. Burada bir saha varsa bu saha ilk aşamada o mahallenin sonra da komşu mahallelerin hizmetine sunulmalı. Gençleri şunun adamı, bunun adamı diye yetiştirmek biat kültüründen öteye gitmez. Bu nedenle çocuklarımızı spora sanata yönlendirmeliyiz ve herkese eşit hak tanımalıyız” diye konuştu. 


“TSKM” İÇİN SİSTEM KURULACAK

Son olarak TSKM’deki kültürel etkinlikler ve yaşanan sorunlarla ilgili de konuşan Kılıç, “Ben bütün Maltepelilerin konser, tiyatro, sinema vb. gibi kültürel etkinlikleri izlemesi için bu etkinlikleri ücretsiz olmasını istedim. Ancak bazı sorunlar çıkıyor ve hep aynı yüzleri görüyoruz. O nedenle yeni bir sistem getiriyoruz, artık vatandaşlar TC kimlik numarası ile giriş yapacak, ayda herkese 1 konser izleme hakkı veriyoruz. Sistem üzerinde şu an çalışmalar devam ediyor. Yine TSKM’de protokol uygulanıyordu, bunu kaldırdık. Ben dün de sizin Ali kardeşinizdim, bugün de öyleyim. Hiçbirimiz birbirimizden üstün değiliz, hepimiz insanız. Ben de Ali Kılıç olarak geç geliyorsam ön sıralarda değil gerekirse yerde halkla beraber etkinlikleri takip etmeliyim. TSKM fiziksel olarak da Maltepelilere yeterli gelmiyor. O yüzden yeni bir kültür merkezi ile daha çok Maltepelinin etkinliklerimizden faydalanmasını sağlayacağız” dedi.



Geri Dön