25 / 04 / 2024

Ali Kılıç'tan M’Expo açıklaması!

Ali Kılıç'tan M’Expo açıklaması!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Altıntepe sakinleriyle M’Expo projesini paylaşarak, “Bu proje ne Ali Kılıç’ın, ne de Maltepe Belediyesi’nin projesidir. Bu bir Maltepe, bir Türkiye projesi olacak" dedi




Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Altıntepe sakinleriyle M’Expo projesini paylaşarak, “Bu proje ne Ali Kılıç’ın, ne de Maltepe Belediyesi’nin projesidir. Bu bir Maltepe, bir Türkiye projesi olacak. Şuna inanıyorum ki 550 bin nüfusluk ordunun, 550 bin nüfusluk koronun sesine hiç kimse kulaklarını tıkayamayacaktır” dedi


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Halk Buluşmaları” kapsamında Altıntepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Ahmet Rasim İlkokulu’nda düzenlenen toplantıya, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Maltepe Belediyesi Birim Müdürleri, Altıntepe Mahalle Muhtarı Dilaver Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Altyapı, otopark, çevre düzenlemesi, ulaşım, pazar, sokak hayvanları, park-bahçe, imar, spor sahaları ve kültür merkezleri eksikliği, altgeçit gibi sorunların konuşulduğu toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Mahallemizle ilgili birtakım sorunlar vardı, bunların bir kısmı çözüldü. Sizlere bunlar hakkında bilgi vermek istiyorum. Kasaplar Çarşısı ile ilgili sıkıntılar var, bunları takip ediyoruz. Ancak bizi aşan durumlar da söz konusu. Aydınlatma olmayan yerler için elektrik idaresi ile yazışma yapıldı ancak buralarda çalışma yapılana kadar, güvenlik amaçlı zabıtalar görevlendirilebilir. Semt pazarı isteği olmuştu, burada kısa vadede bir pazar kuramayabiliriz ancak en yakın pazarlara sizler için ring seferleri düzenleyebiliriz. Şehitler Parkı’nın tekrardan ele geçirilip, altı otopark olacak şekilde dizayn edilmesi lazım. Genel anlamda bu sorunlar için çalışmalar yapıyoruz” dedi.


TREN YOLU ALT GEÇİTLERİNE DÜZENLEME


Maltepe’nin planlanırken doğru öngörülerle planlanmadığı gerçeğinin altını çizerek konuşmasına devam eden Kılıç, “Minibüslerle ilgili ilçemizde genel bir sıkıntı var, bir de bunun yanına otopark sıkıntısı eklenince, işler içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Arkadaşlar, bizler de bir kültür eksikliği var. Nüfus 70’li yıllardan beri burada 10 kat artmış. Buna göre altgeçitler yapılmış ancak bu günümüz ihtiyaçlarına cevap vermiyor. İstanbul-Ankara hızlı tren hattının merkez istasyonu Maltepe. Bu açıdan bakarsak buraya her gün en az ortalama 8-10 bin insan gelecek demektir. Bu geçitler bu yoğunluğu kaldıramaz. Projeyi yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyoruz ancak henüz olumlu bir sonuç alamadık. Altgeçitleri de yapacak İspanyol firma da alanı terk edip gitti. Şu an yazışmaları da yapmış bulunmaktayız, haber bekliyoruz” diye konuştu.


YAŞAR KEMAL’İN ADI YAŞATILACAK


Organik Pazar’ın olduğu alanın boşaltılarak Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Merkezi’ne dönüştürüleceğini ve Maltepe’nin merkezinde de bir kültür merkezi yapılacağını belirten Kılıç şunları söyledi: “Kadınlarımızın kendi el emeği, göz nuru işlerini sergilediği ve sattığı Organik Pazar atıl durumda olduğu için onlara başka bir yer ayarladık. Sanatçılar Sokağı’nda çok yakında kadınlarımız için bir emek pazarı açılacak. Şu anki Organik Pazar alanında, bir kültür merkezi kurmak için kollarımızı sıvadık. Bu kültür merkezinin adını ‘Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Merkezi’ koyacağız. Burada üstadımızın el yazması eserler, çalışmaları, kitapları olacak. Yine burada kongre ve konserlerin yapılabileceği 6 bin kişilik bir salonumuz olacak. En üst iki katını da sizlerin izniyle, belediye meclis üyelerimizin çalışması için kent meclisine dönüştürme kararı aldık. Mahallelerimizde ise Cumhuriyet Konakları adını verdiğimiz bir projeyle hem kültür merkezi, hem kreş, hem belediye ödeme noktası, hem muhtarlık, hem de düğün, nişan, cenaze gibi hizmetler için kullanacağınız salonlar olacak. Ayrıca uyuşturucu sorunuyla da ilgili bir uyuşturucuyla mücadele merkezini faaliyete sokacağız.”


“M’EXPO İÇİN HEDEF 500 BİN İMZA”


Son olarak Maltepe’deki en önemli sorunun işsizlik olduğunu da sözlerine ekleyen Kılıç, “Bu sorunu kökünden çözebilmek için sizler adına Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje, işsizliği engelleyecek ve binlerce insanımızın iş bulmasına olanak sağlayacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun desteği var. Bu projede, siz Maltepelilerin desteği çok önemli. Sizlerin destek vermesini bekliyoruz. Buraya iş adamları gelecek, esnafımız kazanacak, Maltepeli kazanacak. Bu proje için imza kampanyası düzenliyoruz. Hedefimiz 500 bin imza. Ayrıca seçimler de yaklaşıyor. Biz diyeceğiz ki; ‘M’Expo’ya destek yoksa oy da yok. Yaklaşık 900 milyon avroya mal olacak bu proje için gerekli her şey, finansman dahil hallettik. Artık geriye siyasi irade kalıyor. Bu proje, bir Maltepe, bir Türkiye projesi olacak. Şuna inanıyorum ki 550 bin nüfusluk ordunun, 550 bin nüfusluk koronun sesine hiç kimse kulaklarını tıkayamayacaktır” dedi. Kılıç, toplantı sonrası bölgedeki esnafları da ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve denetlemelerde bulundu. 



Maltepe Belediyesi


Geri Dön