26 / 04 / 2024

Ali Korkut: Kentsel dönüşümde 20 milyon liralık kamulaştırma yapacağız!

 Ali Korkut: Kentsel dönüşümde 20 milyon liralık kamulaştırma yapacağız!

Erzurum Yakutiye Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bin 500 gecekondu ve eski ev yıkacak. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde ikinci etap kamulaştırma ile 380 dolayında ev yıkılacak




Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetler, Hasan-i Basri ve Hacı Cuma mahallelerinde geçen yıl başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının kapsamını genişleterek devam ettiriyor. Palandöken ve Gürsel Evler mahallelerinde ise kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarını da yaz mevsimiyle birlikte başlattı. Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe merkezindeki bütün eski yapıları yıkmayı hedeflediklerini söyledi.


Modern ve sağlıklı ve görsel zenginliği yüksek güvenilir konut üretmek için  TOKİ  ile işbirliği yaptıklarına değinen Korkut'un yorumları şu yönde oldu:


Kentsel dönüşüm için geçen yıl 20 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik. Bu yıl için ise hedefimiz en az 20 milyon liralık daha kamulaştırma yapmak.


Tarihi Erzurum'un dokusunu oluşturan Üç Kümbet cazibe merkezi projesinde sonbahara kadar 380 evin yıkılacağına değinen Korkut, sözlerine şu şekilde devam etti:


Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde ikinci etap kamulaştırma ile 380 dolayında ev yıkılacak. 9,5 – 15 milyon seviyesinde arsa ve enkaz kamulaştırma bedeli hesaplanırken, bölgede yıkımı gerçekleşen binaların enkazının kaldırılması maliyeti olarak ise 3 milyon lira dolayında bir bütçe çıkarılmıştır." dedi. Hasan-i Basri, Habip Efendi, Mehdi Efendi mahallelerini içerisine alan Hasan-ı Basri Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde mahkeme kararıyla kamulaştırılması geciken binalar için yaklaşık 5 milyon liranın kamulaştırma bedeli olarak ön görüldüğüne dikkat çeken Başkan Korkut, "Hasani Basri bölgesin önümüzdeki 2 ay içerisinde tamamen gecekondu ve eski binalardan temizlenecektir. Bu alanın büyüklüğü 47 dönümdür.


Hacı Cuma Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarının ise 3 etaptan oluştuğuna değinen Başkan Korkut, "İlk etap çalışmalar kapsamında bu bölgemizde hak sahiplerine 11 milyon lira ödeme yapıldı. Birinci etabın tamamlanması ve ikinci etaba başlamak amacıyla bölgede kamulaştırma, enkaz kaldırma maliyeti olarak yapılan hesaplamalar 9 milyon lirayı bulmaktadır. Palandöken Caddesi ve Gürsel Evler bölgesinde yapılması planlanan kamulaştırma ve enkaz kaldırma maliyetleri ise yaklaşık olarak 8 milyon lirayı bulmaktadır. Hedefimiz sorumluluk alanımızda toplam bin 500 eski binayı yıkarak bunların yerine yeni konutlar üretmek." ifadelerini kullandı.



Geri Dön