29 / 03 / 2024

Ali Küç ABD'den tazminat aldı, Muş'ta okul yaptırıyor

Ali Küç ABD'den tazminat aldı, Muş'ta okul yaptırıyor

Oğlu San Francisco'da tren kazasında yaşamını yitirdi. Açtığı tazminat davasında 150 bin dolar kazandı. Ali Küç, bu parayla oğlunun anısına Muş'ta okul yaptırıyor



ABD'nin California eyaletinin San Francisco kentinde yaşayan Ali Küç'ün, tren kazasında oğlunun ölümünün ardından ABD hükümetinden kazandığı tazminatla Muş'ta yaptırdığı okulun inşaatı sürüyor. San Francisco'da lokanta işletmeciliği yapan Ali Küç, 18 Nisan 2006 tarihinde oğlu Fatih Küç'ü bir tren kazasında kaybetti. Küç, bunun üzerine açtığı davada 150 bin dolar tazminat kazandı.

Küç, tazminat olarak aldığı parayla Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde oğlunun anısına bir okul yaptırmak için Valiliğe başvuruda bulundu ve bu talebinin kabul edilmesi üzerine 5 Aralık 2008'de protokol imzalandı.

ÖRNEK OLSUN

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, 8 derslikli okul inşaatının devam ettiğini ve eylül ayı sonunda okulun bitirileceğini ifade etti. Kazada oğlunu kaybeden bir babanın oğlu anısına okul yaptırmasının çok anlamlı ve örnek alınacak bir davranış olduğunu anlatan Bayraktar, 'bu davranışın tüm iş adamlarına örnek olmasını istiyoruz. Eğitim konusundaki duyarlılığından ötürü hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
Yenişafak


Geri Dön