19 / 04 / 2024

Ali Nuhoğlu: 2017’nin ilk çeyreğinde Fikirtepe’de yeni yaşam başlayacak!

Ali Nuhoğlu: 2017’nin ilk çeyreğinde Fikirtepe’de yeni yaşam başlayacak!

Ali Nuhoğlu, kentsel dönüşümün simgesi haline gelen İstanbul Fikirtepe’de çalışmaların hızla sürdüğünü ve bölgenin yüzde 40’ında inşaatın başladığını belirterek, “2017’nin ilk çeyreğinde Fikirtepe’de yeni yaşam başlayacak” dedi.



Ali Nuhoğlu, Kadıköy’de fikirtepe, Dumlupınar, Merpenköy ve eğitim mahallelerinde 57 adalık alanda yürütülen dönüşüm çalışmalarında gelinen son noktada, bölgede faaliyet gösteren firmaların kazı ve iksa ile yapı ruhsatları almaya devam ettiğini dile getirdi.

Hak sahipleri ile firmalar arasındaki anlaşmazlıkları, platform üyesi diğer firmaların çözme girişiminde bulunduğunu söyleyen Nuhoğlu, “Fikirtepe’de daha hızlı gidebilirdik ancak geciken hiçbir şey yok. Birçok noktada çalışmalar harıl harıl sürüyor. Hız oluşmuş durumda. Burada binaların yüzde 40’ı, 50’si sıfır kotunun altında. Sosyal alanlara ayrılmış alanlar var. Bina yukarıya çıktığında kaba inşaat bitme aşamasına gelecek” dedi.


Milliyet



Haber Star gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Fikirtepe Platformu Başkanı ve Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, yaklaşık 6 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe’de çalışmaların hızla sürdüğünü ve bölgenin yüzde 40’ında inşaatın başladığını belirterek “2017’nin ilk çeyreğinde Fikirtepe’de yeni yaşam başlayacak” dedi.



Nuhoğlu, şehrin merkezinde yaklaşık 1 milyon 350 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen kentsel dönüşümün planlı ve programlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütüldüğünü belirtti.


GECİKEN BİR ŞEY YOK


Nuhoğlu “Fikirtepe’de daha hızlı gidebilirdik ancak geciken hiçbir şey yok. Birçok noktada çalışmalar harıl harıl sürüyor. Hız oluşmuş durumda. Burada binaların yüzde 40’ı, 50’si sıfır kotunun altında. Sosyal alanlara ayrılmış alanlar var. Bina yukarıya çıktığında kaba inşaat bitme aşamasına gelecek” şeklinde konuştu. Çevresi yüksek duvar ve demir çitlerle örülen site mantığının, bir dönem Türkiye’de ve İstanbul’da hakim olduğunu hatırlatan Nuhoğlu, bu yapım şeklinin soyal yaşantıyı öldürdüğünün ortaya çıktığını ifade etti. Nuhoğlu, böyle sitelerde yaşayanların özgür yaşamdan koptuğunun altını çizerek, “Bu aslında Türkler’in yaşam tarzına uygun değildir. Fikirtepe’de bunun aksi bir yapılaşma olacak” dedi.


 Star


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, yaklaşık 6 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe'de çalışmaların hızla sürdüğünü ve bölgenin yüzde 40'ında inşaatın başladığını belirtti. Nuhoğlu, "2017'nin ilk çeyreğinde Fikirtepe'de yaşam başlayacak" dedi. Ali Nuhoğlu, gelinen son durumla ilgili şunları söyledi: "57 yapı adasının önemli bir kısmında inşaatlar başladı. Bölgede faaliyet gösteren firmalar, kazı ve iksa ile yapı ruhsatları almaya devam ediyor. Yapı adalarının çoğunda, bir-ikisi hariç, üçte ikilik çoğunluk sağlanmış durumda. Söz konusu orana ulaşılamayan yapı adalarında da birden fazla firma olduğu için çoğunluk sağlanamadı" dedi. "Daha hızlı gidebilirdik ancak geciken hiçbir şey yok" diyen Nuhoğlu, biriki yıla kadar anlaşmasız ada kalmayacağını, yıl sonu itibarıyla adaların birçoğunda sorun kalmamasını hedeflediklerini aktardı. 




Geri Dön