28 / 03 / 2024

Ali Nuhoğlu: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Fikirtepe çözüme kavuştu!

Ali Nuhoğlu: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Fikirtepe çözüme kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle kentsel dönüşümde mutlu sona yaklaşıldı. Konu ile ilgili olarak konuşan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, 'Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hiç bir sorun kalmadı' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle kentsel dönüşümde mutlu sona yaklaşıldı. Tapuda tevhit işlemlerini tamamlayarak projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunan tüm firmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatlarını alabiliyor. Böylece İstanbul’un en önemli bölgelerinden olan Kadıköy Fikirtepe’de gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak tüm sorunlar çözüme kavuşmuş oldu. Planlı bir kentleşmenin sağlanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sonrası Fikirtepe İstanbul’un yeni yüzü olacak.

Fikirtepe’deki kentsel dönüşümle ilgili olarak konuşan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hiç bir sorun kalmadı. Bu proje ile bölgenin bugünkü çehresi, modern şehircilik kapsamında değişecek. Fikirtepe, İstanbul’un en gözde semti olacak. Kazı ruhsatımızı aldık. Talep topluyoruz. Prosedürleri yerine getiren bütün firmalar ruhsatlarını alabiliyor. Fikirtepe, İstanbul’un merkezinde modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek semt olacak. İstanbul’un en önemli caddelerinin ışığını  tek bir semte toplayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle “Fikirtepe” adına yaraşır bir şekilde kentsel dönüşüm yaşanacağına inancımız tam. Fikirtepe'deki dönüşüm sıradan bir değişim değil. Bölge, yapılaşmada İstanbul'un yeni yüzü olacak. 1 buçuk milyon metrekarelik bir alanda, tümünde iddialı birbiriyle yarışan son teknolojinin kullanıldığı projeler var. Halkımızın güvenli konutlarda yaşayabilmesi Nuhoğlu İnşaat olarak bizim en temel önceliklerimizden bir tanesi. Projemizi master anlamda, yollarından parklarına sosyal donatı alanlarına kadar tümünü bitmiş olarak düşününce modern kentleşmenin yeni adı “Yenitepe Kadıköy” olacak. dedi.


 

www.yenitepe.com.tr

 

Nuhoğlu İnşaat hakkında:

1986 yılında inşaat sektöründe hizmet vermeye başlayan Nuhoğlu İnşaat, dinamik yapısı ile büyük projelere imza atıp sektörün önemli firmalarından biri haline gelmiştir. Hayata geçirdiği projelerde 'Hizmette Kalite' anlayışını hedef alarak, gelişen teknolojiye paralel çözümler üreten Nuhoğlu İnşaat; konut, özellikli yapılar, sağlık projeleri, kamu projeleri, altyapı projeleri, kent parkları ve çevre düzenleme projeleri yanı sıra yurtdışı projelerine de imza atmıştır.

Nuhoğlu İnşaat’ın bugüne kadar hayata geçirdiği önemli projeler arasında; Kazakistan Muratbayeva Lüks Konutları, Kazakistan Prime Plaza Alışveriş ve Eğlence Merkezi, Kocaeli Üniversitesi Lojmanları, Protokol Yolu Konut Projesi, Yenikent Toplu Konut gibi konut projeleri, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Van 100. Yıl Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Libya Metret Hastanesi, Bağdat Al - Maami Hastanesi gibi kamu projeleri, Yenikapı meydan Projesi, Edirnekapı – Metris Arası Yol ve Altyapı Tesisleri İnşaatı, Tuzla-Kadıköy sahil yolu aydınlatma ve altyapı projeleri ayrıca Çengelköy Vapur İskelesi, Kadıköy Vapur İskelesi ve Karaköy Denizcilik İşletmeleri Binası restorasyonu işleri yer almaktadır.

Nuhoğlu İnşaat’ın ayrıca, Küçükkuyu Port Lüks konut, Florya Akvaryum Kompleksi (Dünyanın en büyük tematik akvaryumu) Aqua Florya Alışveriş Eğlence ve Merkezi, Sinan Erdem Spor Salonu (Avrupanın 3 büyük, Türkiyenin ise ilk büyük spor salonu), Bursa Hayvanat Bahçesi ve İstanbul Cebeci Spor Kompleksi, Bayrampaşa Şehir Parkı Bağcılar Kültür Merkezi gibi özellikli çalışmalarda da imzası bulunmaktadır.



Geri Dön