29 / 03 / 2024

Ali Nuhoğlu: İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir!

Ali Nuhoğlu: İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir!

Nuhoğlu İnşaat Çeşme'de hayata geçirdiği Marinera Çeşme projesini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardı. İzmir'deki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu inşaat sektöründe en parlak kentin İzmir olduğunu söyledi.




Nuhoğlu İnşaat Çeşme'deki Ayasaran'da Koyu'nda hayata geçirdikleri Marinera Çeşme projesini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardı. Gerçekleşen basın lansmanında inşaat sektörüyle ilgili açıklamalar yapan Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu inşaat sektöründe en parlak kentin  İzmir  olduğunu söyledi.


Türkiye'de arsa maliyetleri çok yüksek


Her projenin olmasa da iyi projelerin satışlarının yüksek olduğunu belirten Nuhoğlu, yaptığı açıklamada "Türkiye'de arsa maliyetleri çok yüksek. Konut fiyatlarının yüksek olmasının da nedeni arsa fiyatlarının yüksekliği" dedi.


Nuhoğlu, toplumun tüm kesimlerinin alım yapabilecekleri ucuz projeler geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek "Şu anda en rahat satılan konutların metrekaresi 2 bin -2 bin 500 lira bandında. Arsayı ucuza mal ettiğiniz zaman bin 500-2 bin lira bandında konut üretebiliyorsunuz. Metrekaresi bu fiyatlarda olan her konut toplumun tüm kesimine hitap eder. Biz de bu alanda olmak istiyoruz." diye konuştu.



İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir 

Yenitepe İzmir projesinin satışları devam ederken, Çeşme Marinera projesini de satışa çıkaran Nuhoğlu İnşaat, İzmir'deki yatırımlarına hız kesmeden devam edecek. İzmir'deki varoş semtlerin acilen dönüşmesi gerektiğini belirten Ali Nuhoğlu, inşaat sektörünün en parlak olduğu kentin İzmir olduğunu dile getirdi.


Gayrimenkul sertifikası için görüşmelerimiz devam ediyor


Son olarak gayrimenkul sertifikalarıyla ilgili olarak açıklama yapan Ali Nuhoğlu, "Bakanlığın yaptığı bu çalışma grubu içerisinde biz de sektörün sivil insiyatifleri olarak yer aldık. Şu anda daha çok kamu-özel sektörün birlikte yürüttüğü projelerde bunu hayata geçiriyorlar. Biz özellikle özel sektörün kendi marifetiyle organize ettiği projelerin de bu alana alınması konusunda bir düzenleme yapılmasını talep ettik. Şu an itibarıyla bu yapılmış değil." diye konuştu.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön