29 / 03 / 2024

Ali Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök arasındaki kavga şiddetlendi!

Ali Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök arasındaki kavga şiddetlendi!

Alif Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök arasındaki gerilim ve muhtemel davalara yol açan fırtınanın detayları ortaya çıktı. Ticaret Sicil Gazetesi’ne de yansıyan genel kurul tutanaklarında, şerhler, hakaret iddiaları ve polemikler havada uçuştu.




Akkök Holding hissedarları kardeşler Alif Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök arasındaki gerilim ve muhtemel davalara yol açan fırtınanın detayları ortaya çıktı. Ticaret Sicil Gazetesi’ne de yansıyan genel kurul tutanaklarında, şerhler, hakaret iddiaları ve polemikler havada uçuştu.


Kayıtlara göre, 23 Haziran tarihinde gerçekleşen Genel Kurul 12 saat sürünce ve Ömer Dinçkök hemen hemen her maddeye şerh koydurunca toplantı başkanı Dinçkök’ün vekilinin üzerine yürüyerek “Yeter artık, bu yaptığınız gayriinsani” diye bağırdı. Ömer Dinçkök’ün vekili kendisine bağırıldığını ve hakaret edildiğini, dava haklarını saklı tuttuklarını belirtti. Ömer Dinçkök vekili aracılığıyla holding bünyesindeki hemen hemen her şirketle ilgili de Ali Raif Dinçkök’e detaylı sorular sordu. Bahsi geçen sorulardan biri 76 milyon TL’lik lüks uçak alımına dairdi. Ömer Dinçkök, Ali Raif Dinçkök’e “Şirketin borcu var, sermayeye ihtiyacı var diye ortaklardan sermaye artırımı istiyorsunuz, ama 3 milyon TL’lik lüks binek araç ve 76 milyon TL’lik lüks uçak alımı yapıyorsunuz, nasıl?” diye sordu.


YÖNETİME GİRME TALEBİ REDDEDİLDİ


Ayça Dinçkök, holdingde yönetim kuruluna girmek istedi, Ömer ve Gamze Dinçkök’ün desteklediği bu talep Ali Raif Dinçkök ve ailesi tarafından reddedildi.


DAVALAR AÇILIYOR


Kardeşler arasındaki kavga Ömer Dinçkök’ün 30 Haziran’da Aksa Akrilik 2013 yılı genel kurulunda alınan bazı kararların iptali için dava açmasıyla su yüzüne çıkmıştı. Dün de Akmerkez’le ilgili denetçi tayin edilmesi ve genel kurulun iptali için iki ayrı dava açıldı.



HaberTürk


Geri Dön