28 / 03 / 2024

Ali Rıza Akyüz: Bakırköy'ün imar planlarını İBB yapsın!

Ali Rıza Akyüz: Bakırköy'ün imar planlarını İBB yapsın!

CHP Bakırköy ve İBB Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Bakırköy’de çeşitli bakanlıkların imar çalışmaları yaptığını belirterek, 'Bakırköy’de ne olacak bilmiyoruz. Birileri Ankara’dan gelip Bakırköy’ü planlamasın. İmar planlarını İBB yapsın' diye konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumu dün gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Bakırköy ve İBB Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Bakırköy’de Çevre Bakanlığı tarafından imar çalışmalarını dile getirdi.

Hastane beklerken rezidans çıktı

Depremde yıkılma riski bulunan Yenimahalle Kadın ve Doğum Hastanesi’nin birkaç yıl önce kapatıldığını hatırlatan Akyüz, “Biz buranın yine bir sağlık tesisi ya da şehir parkı olarak değerlendirileceğini düşünürken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın satacağını öğrendik. Tüm itirazlarımıza rağmen burayla ilgili konut ve ticaret alanı planı yapıldı. Geçtiğimiz ay yapılan ihalede de Baş İnşaat isimli bir firmaya verildi” diye konuştu.


Ne olacak haberimiz yok

Yine öğrendik ki daha önce tek tek tapuları olan Dr. Sadik Konuk Hastanesi, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Lepra Hastanesi, Kadın Cezaevi, Acil Servis ve Çocuk Yurdu’nun Maliye Bakanlığı tarafından tek tapu altında Hazine Varlık Kiralama A.Ş. adına tescillendiğini ifade eden Akyüz, “Firma 4749 yasayla donatıldı. Firmanın lehine birçok hak verildi. Yap işlet verebiliyor, ihaleye verebiliyor, bina yapabiliyor. Biz bütün bunların hiçbirini bilmiyoruz. Biz diyoruz ki İstanbul’un tamamının imar planları ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tek yetkili olsun. Planları biz yapalım. Ankara’da oturanlar kalkıp Bakırköy’ü ya da İstanbul’u planlamasın” dedi. Bakırköy’ün kentsel dönüşüm planı olmadığını, ilçe ilçe yapıldığını ifade eden Akyüz, “Aslında İBB’nin tüm şehrin planını çıkarıp dönüşüm uygulamasını yapması gerekir. Örneğin Bakırköy’de bir şey yapıldığı yok. İBB tüm ilçelere öncelik etmeli. İlçe belediyesini beklememeli” şeklinde konuştu.

Bakırköy’den kimseyi tanımıyoruz

Akyüz’e cevap veren İmar Komisyonu Başkanı Sadi Diler, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da planlama yetkilerinin İBB’de toplanması gerektiğini defalarca dile getirdiğini belirterek, İstanbul’un stratejik planının çıkması için İTÜ ile yapılan çalışmanın sona geldiğini söyledi. Daha sonra söz alan İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal ise 2009’dan beri imar komisyonunda görev yaptığını ifade ederek, “Biz imar komisyonu olarak çalışmalarımızı teknik başkan yardımcıları ya da teknik müdürlerle görüşerek yapıyoruz. Eğer çok önemli konular olursa belediye başkanları ile konuşuyoruz. 2009’dan beri imar komisyonundayım ve Bakırköy Belediyesi’nin teknik başkan yardımcısı kim tanımıyorum. Belediye Başkanı ile bir kez olsun görüşmüş değiliz. Sadece bu dönem değil önceki dönemde de böyleydi. Evet, İBB öncülük etmeli ama Bakırköy Belediyesi de duyarlılık göstermeli” eleştirisini yöneltti.



Gazetem İstanbul


Geri Dön