19 / 04 / 2024

Ali Rıza Danış kimdir?

Ali Rıza Danış kimdir?

Kasım 2013'de kurulan Ev Turizmi Derneği’nin kurucu başkanı Ali Rıza Danış kimdir? Ev Turizmi Derneği, neyi hedefliyor? İşte Neta Yatırım Turizm Eğitim ve Danışmanlık Hiz. Ltd.’nin sahibi Ali Rıza Danış...



Ali Rıza Danış kimdir? 

Ali Rıza Danış, 18 Ekim 1952 İstanbul Beşiktaş doğumlu. Tarabya Sarıyer’de ikamet eden Ali Rıza Danış Neta Yatırım Turizm Eğitim ve Danışmanlık Hiz. Ltd.’nin sahibi. Ali Rıza Danış, Ev Turizmi Derneği’nin de kurucu başkanı. 


Ev Turizmi Derneği

"Her iş kolunda olduğu gibi ev turizminin de son yıllarda hızlı gelişmesi, birtakım kalite sıkıntılarını da gündeme getirmiştir. Sektörün yasal tanımının olmaması, işletmeleri gri bir alanda faaliyet göstermek zorunda bırakmış, tanımlı denetim mekanizmalarının olmaması bazı kötü işletmelerin başıboş kalması sonucunu doğurmuştur. Ev Turizmi Derneği, sektör temsilcilerinin 2 yıla yayılan katılımcı hazırlık süreci sonunda Kasım 2013’te kurulmuştur. Derneğimizin birincil amacı, sektörü yüksek standartlara kavuşturmak, kalite belgesi oluşturarak öz denetim sağlamak, işletme-müşteri-kamu yönetimi üçgeninde hak ve sorumlulukları gözetmektir. Dernek tüzüğü bu amaçla oluşturulmuş, halen işini sorumlulukla yapan işletmeciler tarafından kabul edilmiştir. Belediye nezdinde başlattığımız görüşmeler, İl Turizm Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklar nezdinde sürdürülecektir. Son zamanlarda medyada sıkça dile getirilen kötü işletmelerin, vergisini veren ve işini daha iyi yapma gayretinde olan bizler için emsal teşkil etmeyeceğini her platformda ve medyada dile getirmeye devam edeceğiz."


Ev Turizmi nedir?

Ev turizmi en genel tanımıyla, kendi seyahatlerini düzenlemek isteyen gezginlere kısa dönemli ev kiralanmasıdır. Gezginlerin kalacakları kentlerde birkaç günlüğüne dahi olsa oralı gibi hissetmelerini sağlamak öncelikli amacıdır. Dünyada uzun yıllardır var olan ev turizmi, Türkiye’de de son yıllarda gelişip ayrı bir sektör konumuna ulaşmıştır.


Ulaşım ve iletişim teknolojilerinin hızlı gelişimi, gelir dağılımının iyileşmesi ve tatil hakkının kitlelere yaygınlaşması, turizm pazarını tüm dünyada büyütmektedir. Büyüyen turizm pazarında talepler çeşitlenmekte, tatil ve konaklama anlayışında da birbirinden farklı alt-pazarlar / segmentler oluşmaktadır.


Ekonomik paket turlar, kitle turizmi ve buna uygun konaklama talepleri artarken, bu tercihin tamamen dışında, kitle turizmini tercih etmeyen, bireysel arayışlar da artmıştır. Ev turizmi, öncelikle kültür turizmi için seyahat eden, gittiği kentin tarihi dokusu içinde ev, daire, vb kiralayarak oralı gibi hissetmek isteyen, oranın yerlisi gibi alışveriş yapmayı tercih eden ve çoğunlukla kendi seyahatini bireysel olarak düzenleyen gezginlerin ihtiyacını karşılamaktadır. Başka bir deyişle, ev turizmi hedef kitlesi ile otel turizmi hedef kitlesi örtüşmemekte, tamamen farklı tercihleri olan turistlerdir. Bu bağlamda ev turizmi, otellere alternatif değil, farklı konaklama ve gezme tercihi olanların ihtiyacına yanıttır.




Geri Dön