28 / 03 / 2024

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapılacak spor salonu için yetki alındı!

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapılacak spor salonu için yetki alındı!

Galatasaray Kulübü'nün ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı. Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapmayı planladıkları spor salonuyla ilgili yetki belgesini aldıklarını aktardı.



Galatasaray Kulübü'nün ekim ayı olağan pan kurulu toplantısı yapıldı. Sarı-kırmızılı kulübün, geçen hafta yapmayı planladığı ancak Ankara'daki terör saldırısından dolayı ertelenen ekim ayı pan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu ve pan kurulu üyeleri katıldı.


Toplantının gündemini okuyan İrfan Aktar, sosyal medyada ve basında kulüp başkanı Dursun Özbek ile sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu aleyhine bir algı yönetimi gerçekleştirildiğini savundu ve pan kurulu üyelerinden yapılan haberlere karşı dikkatli olmalarını istedi.


Başkan Dursun Özbek, Aktar'a uyarısından dolayı teşekkür ederek, kendisinin ve yönetim kurulunun algı yönetiminden olumsuz etkilenmediğini aksine daha motive olduklarını söyledi.


Galatasaray Kulübü Genel Kurulu'nun kendilerine verdiği emaneti en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarını belirten Özbek, "Galatasaray düşmanlığının bizi daha kuvvetli yaptığının ve birbirimize kenetlenmek suretiyle bunlara en iyi cevabı vereceğimizin bilincindeyiz. Divan kurulu üyelerinden, genel kuruldan ve 30 milyon taraftarımızdan bize destek olmasını rica ediyorum" dedi.


Özbek, UEFA ile finansal fair-play hakkında yaptıkları görüşmelerde şeffaf olduklarını vurgulayarak, "UEFA, kendisine bağlı bütün kulüpleri bir disiplin içinde inceliyor. Galatasaray, Türkiye'nin gözbebeği, UEFA'da da en yüksek seviyede başarı kazanmış tek kulüp. UEFA, gidişatını ve mali yapısını önemsediği için öncelikle Galatasaray'ı izlemeye alıyor. Bunu zaman içinde diğer kulüpler de takip edecektir. Galatasaray ilk izlenmeye alınan kulüp olmuştur" diye konuştu.


UEFA ile 2014 yılında mali disiplin konusunda protokol imzalandığını hatırlatan Özbek, şöyle devam etti:


"İzlemeye alınan tarihten geriye dönük senelik dönem inceleniyor ve toplam 30 milyon avroyu geçmemesi lazım. Rakamlar gidişatın iyi olmadığını göstermiş, UEFA da bize bir süre tanımış. Biz ilgili 3 sezonda 106 milyon avro zarar etmişiz. Ondan sonraki hareketlerde iyileşme gösterecek bir çaba içine girilmemiş. 2016 Mayıs'ta inceleme süresi bitiyor. Bu sezon yönetim olarak, mali disiplini kontrol altına aldık. Transferleri ölçülü yapmaya çalıştık. Borçlanmayı ve yüksek harcamaların hepsini aşağı çektik. Ayrıca, mevcut spor aktivitelerimize devam edebilmek için yeni kaynaklar peşine düştük. Ekim ayının başında hazırladığımız raporda UEFA'ya yönetimin tasarruf tedbirlerini ve yeni kaynak arayışlarını anlattık."


 "UEFA'yı ikna edeceğimi düşünüyorum"


Yönetim kurulu olarak mali disiplin konusunda büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Dursun Özbek, UEFA'yı ikna edebileceğini bildirdi.


Ekim ayı başında UEFA'ya sundukları raporda, çalışmalarının karşılığını alacaklarını anlattıklarını dile getiren Özbek, şunları kaydetti:


"UEFA'ya götürdüğümüz raporlarda Galatasaray'ın bu ve bundan sonraki dönemde mali disiplini sağlamak için çok sıkı çalıştığını kanıtladık. Yeni kaynak arayışlarımızı, Galatasaray'ın çok kısa sürede UEFA kriterlere uyum sağlayacağını anlattık. Bu çabamız bitmedi. Aralık ayına kadar Galatasaray'ın iyi yolda olduğunu ve finansal yapısının giderek düzeldiğini defalarca  anlatacağız. Bu çabaların karşılığını alacağımızı düşünüyorum. Bugün olumsuz duygulara kapılmamak, kötü düşüncelerin içine dalmamak lazım. Kanımızın son damlasına kadar bu çabayı sürdüreceğiz, inşallah da başaracağız."


Türkiye'nin ekonomik koşullarının bellerini büktüğünü ileri süren sarı-kırmızılı kulübün başkanı, kur farkı ve faizden kaynaklanan olumsuzlukları UEFA'ya anlattıklarını belirterek, "Galatasaray, Belçika'da veya Fransa'da bir takım olsaydı, bugünkü aktiviteleri de aynen yapsaydı, bu sıkıntının içine girmeyebilirdi. Bu sene 60 milyon lira kur farkı oluştu. Kur farkından dolayı her sene 20 milyon dolar zarar yazıyoruz. Halbuki değişen bir şey yok. Faiz ve kur farkı hususunu anlatıyoruz. UEFA'yı ikna edebileceğimi düşünüyorum. Son toplantıya ben de katılacağım. Hazırlıklarım üst seviyede devam ediyor" ifadelerini kullandı.


Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne yapmayı planladıkları spor salonuyla ilgili yetki belgesini aldıklarını aktararak, "Çok sevinçliyim. Galatasaray'ın dağınıklılığını bir merkezde topluyoruz. Finansman konusunu hallettim. Herhangi bir sıkıntı yok. Projeler onaylandıktan sonra hemen inşaata başlayacağız. Nasipse inşaat 1,5-2 yıl içinde de bitecek" şeklinde konuştu.


Yapımı süren Mecidiyeköy'deki otel, Galatasaray Adası'nın durumu, Riva'daki arazi, Taç Spor Tesisleri ile Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki çalışmalarla ilgili pan kurulu üyelerine bilgi veren Özbek, "Çok çetin bir dönemden geçiyoruz. Bu halatın ucundan hepimiz beraber tutalım. Yönetime ne kadar destek verirseniz, o kadar güçlü hissedecek ve yalnızlıktan kurtulmuş olacağız. Ben ve yönetim kurulu, bu desteği bekliyor, Galatasaray'ın aydınlık günlerine çabuk ulaşacağını biliyorum. Lütfen halatın başına gelin, çekmemize yardımcı olun. Galatasaray'ı iyi günlere beraber taşıyalım" diyerek sözlerini tamamladı.


Özbek ile Kozak arasında gerginlik


Başkan Özbek ile pan kurulu üyesi Hayrettin Kozak arasında tartışma yaşandı.


Toplantının görüşler ve dilekler bölümünde söz alan Hayrettin Kozak, Özbek yönetiminin futbolcu ücretlerini öderken kulübü borçlandırdığını savunması üzerine başkan Dursun Özbek yerinden cevap verdi. 


Kozak'ın 5 uzmanın ekonomik konuda yönetim kuruluna rapor vermesi önerisinde bulunmasına sinirlenen ve konuşmanın ardından söz alan Özbek, şu ifadeleri kullandı:


"Banka borcumuz 2015 mayıs ayı sonu 210 milyon dolardı. 31 Ağustos 2015 itibarıyla de 210 milyon dolar. Dolar cinsinden borcumuzu artırmamışız. Dövizin yüzde 30-40 oranında yükselmesini katarsanız olumsuz tabloyu, 'borcumuz 100 liraydı 140 lira oldu' diye anlatabilirsiniz. İşi uluslararası boyutta para birimine getirdiğiniz zaman yönetimin borcu artırmadığını görürsünüz. Türkiye'nin ekonomik şartlarına bağlı olarak enflasyon, herkesi olduğu gibi Galatasaray'ı da kemirmiştir. Bunu yönetimin borçlanma zafiyeti gibi gösterip, arkasından da 5 ekonomisti tavsiye etmeyi esefle karşıladım. Elbette ihtiyaç duyduğumuz zaman gereken insanlardan destek isteriz ama bunu akıl yapıcı gibi sunulmasını çok iyi karşılamadım."


Söz alma isteği Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından kabul edilmeyen Kozak, Dursun Özbek'e, "Aynen Ünal Aysal'ın yaptığını yapıyorsunuz. Borç ile borç kapatmak başarı değil" diye seslendi. Bunun üzerine yerinden kalkan başkan Özbek, "Yönetimin başarısını gölgelemek için böyle davranıyorsun. Hayri ağabey ortalığı karıştırıyorsun" dedi.


Taraflar, daha sonra üyelerin de ikazlarıyla sakinleşerek, yerlerine geçti.


Mağazacılık ve futbol dışı branşlarla ilgili sunum yapıldı


Galatasaray Kulübü'ne bağlı olan, Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik AŞ ile futbol dışı branşlarla ilgili sunumlar yapıldı.


Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik AŞ Genel Müdürü Ali Öğütücü, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, 30 Ağustos itibariyle 15,9 milyon lira borcu tesviye ettiklerini söyledi. Şirketin şu anda günü geçmiş en ufak bir borcunun bulunmadığını anlatan Öğütücü, "31 Mayıs'ta başlayan 2015 mali yılının ilk çeyreğinde 26 milyon lira ciro yaptık. Üç ayda 5,6 milyon lira da kar elde ettik" diye konuştu. Ali Öğütücü, ayrıca İstiklal Caddesi'nde büyük mağazanın görkemli bir açılışla hizmete gireceğini ifade etti.


Basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, az maliyetle iyi bir takım kurduklarını belirterek, "İki sezon önceki takımın bütçesi 15 milyon dolar, geçen sezonunki 12 milyon dolar, biz ise 6 milyon dolarlık bir takım kurduk. Fakat bu takım bir öncekilerden zayıf değil. Onlar kadar güçlü. Neler yapacağımızı göreceğiz. Amacımız Spor Toto Basketbol Ligi'nde ve ULEB Avrupa Kupası'nda final oynamak. Bunu yapabilecek güçteyiz" şeklinde görüş belirtti.


Voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Yüce, erkek ve kadın voleybol takımlarında maliyetleri düşürdüklerini vurguladı. Can Topsakal ve Ali Yüce'nin ardından yönetim kurulu üyeleri Selim Arda Üçer ve Ural Aküzüm de amatör branşlarla ilgili sunum gerçekleştirdi.


AA


Geri Dön