29 / 03 / 2024

Ali Sami Yen Stadyumu Aşçıoğlu İnşaat'ın oldu!

Ali Sami Yen Stadyumu Aşçıoğlu İnşaat'ın oldu!

TOKİ, Aşçıoğlu İnşaat'ın Ali Sami Yen Stadyumu için verdiği arsa payı teklifini kabul etti



Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemi ile satışı ihalesinin ikinci aşamasında Aşçıoğlu İnşaat'ın verdiği 461 milyon 500 bin lira arsa payı teklifini  TOKİ  uygun bularak kabul etti.

Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen arsası için hasılat hedefini 1 milyar 25 milyon 555 bin liraya yükseltirken, TOKİ'ye 461 milyon 500 bin lira arsa payı önermişti. Firma, hasılatın 1 milyar 25 milyon liranın üzerine çıkması halinde TOKİ'ye verilecek payı da yüzde 43'ten yüzde 45'e çıkarmıştı.

TOKİ'nin sağlayacağı gelirin 500 milyon liraya yaklaşacağını açıklayan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Seyrantepe'de stadın üzerine kapatmayacağız. Onun yerine başka iyileştirmeler yapacağız. Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bu iyileştirmeler stadın üzerinin kapatılmasından önemli" dedi.

Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satış ihalesini sonuçlandırmak için, fiyatı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bildirdiklererek 'olur' aldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladıklarını bildiren Bayraktar, "Toplam 1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış geliri üzerinden 461 milyon 500 bin lira idare payı, ayrıca artan gelir fazlasının da yüzde 45,10'unun TOKİ'ye verilmesi taahhüdü dikkate alındığında, TOKİ'nin gelirinin 500 milyon liraya yaklaşak. Bu konuda firmayla da görüştük, şimdilik bu gelir 475 milyon lira olarak hesaplanıyor. Ama projenin gerçekleşmesine bağlı olarak daha da artacaktır" dedi.

Aşçıoğlu fiyatı artırdı

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satışı ihalesinde, 28 Mayıs'ta yapılan ikinci oturumunda, Aşçıoğlu firması, toplam 1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış geliri üzerinden 461 milyon 500 bin lira idare payı önermişti. Firma, satış gelirinin 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkması halinde, gelir fazlasının da yüzde 45,10'unu TOKİ'ye vermeyi taahhüt etmişti.

TOKİ'nin, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. İhaleye, 3 firma şartname almasına karşın, Nurol-Aşçıoğlu OGG ile Özyazıcı İnşaat olmak üzere 2 firma katılmış, ancak TOKİ, arsa için verilen 416,5 milyon liralık teklifi, "iyi ama yetersiz" bularak iptal etmişti.
Hüseyin BELİBAĞLI

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ali Sami Yen bilmecesi sona Yaşar Aşçıoğlu muradına erdi
19.06.2010 TOKİ, Ali Sami Yen Stadı'na ikinci kez en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu İnşaat'ın teklifini kabul ettiğini açıkladı. Yaşar Aşçıoğlu ısrarının sonucunu aldı

İki kere üst üste ihaleye çıkarılan ve biri iptal edilen Ali Sami Yen Stadı'nın satışında Aşçıoğlu İnşaat'ın sahibi Yaşar Aşçıoğlu mutlu sona erdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satılması ihalesinde Aşçıoğlu firmasının teklifini uygun bulduklarını açıkladı. Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satışı ihalesinde, 28 Mayıs'ta yapılan ikinci oturumunda, Aşçıoğlu firması, toplam 1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış geliri üzerinden 461 milyon 500 bin lira idare payı önermişti.

1 AYDA %20'Sİ ÖDENECEK
Firma, satış gelirinin 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkması halinde, gelir fazlasının da yüzde 45,10'unu TOKİ'ye vermeyi taahhüt etmişti. Bundan önce TOKİ'nin 16 Nisan'da düzenlediği ilk ihalede ise en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermiş. Ancak TOKİ teklifi, "iyi ama yetersiz'' bularak iptal etmişti. Satış ihalesi şartnamesine göre, teklif edilen arsa satış karşılığı idare payının yüzde 20'si (92,3 milyon lira) sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içinde, yüzde 15'i bir yıl içinde, yüzde 15'i 540 gün içinde, yüzde 15'i 720 gün içinde, yüzde 15'i 900 gün içinde, yüzde 10'u 1140 gün içinde, kalan son yüzde 10'luk bölümü de 1325 gün içinde olmak üzere, yaklaşık 4 yılda ödenecek. TOKİ'nin geliri 500 milyon lira olacak. Bayraktar, "Ama projenin gerçekleşmesine bağlı olarak artacaktır'' dedi.

Seyrantepe'nin üzerini TOKİ kapatmayacak
Toki Başkanı Bayraktar, protokolde olmasına karşın Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını bildirirken, "Başka iyileştirmeler yapacağız ama üzerini biz kapatmayacağız'' dedi. Stadın üzerinin kapatılmasının maliyetinin, ihale tutarının yüzde 10 üzerine çıkması halinde TOKİ'nin yeni ihale yapması gündeme gelmişti. Ancak TOKİ, bundan vazgeçti.

Bayraktar 'Aslında iyi teklif verildi' demişti
Bayraktar iptal edilen ilk ihale sonrasında "Aslında arsa için oldukça iyi teklif verildi. Ama bizim Seyrantepe için masrafımız öngörülenin üzerine çıktı. Açığı kapatmak, daha fazla gelir sağlamak için hasılat paylaşımını denemek zorundayız. İyi bir ihaleydi, üzgünüm. Katılan firmalara teşekkür ediyorum'' demişti. Seyrantepe Projesi'nde, stadın üzerinin kısa sürede kapatılması gündeme gelince, masrafların artması üzerine, TOKİ, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasından sağlanacak gelirin 500 milyon liranın üzerinde olması gerektiği yönünde hesap yaptı. Bu amaçla, son ihalede en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu firmasıyla da teklifin artırılması konusunda görüşüldü. Firma, TOKİ'ye yüzde 45,10'luk pay kapsamında ödenecek paranın artabileceğini ifade etti.
Sabah

Ali Sami Yen'de 461.5 milyon lira ‘uygun' bulundu, TOKİ Seyrantepe çatısından vazgeçti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadı arsası için düzenledikleri ‘hasılat paylaşımı karşılığı' satış ihalesinde Aşçıoğlu İnşaat'tan gelen 461 milyon 500 bin liralık teklifi ‘uygun bulduklarını, 92.3 milyon liranın 1 ay içinde ödeneceğini açıkladı. TOKİ Başkanı, Galatasaray kulübü için yapılan Seyantepe Stadı'nın üzerini ise TOKİ'nin kapatmayacağını bildirdi.


İSTANBUL Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı'nın arsasının hasılat paylaşımı yoluyla yapılan satış ihalesinde en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu İnşaat'a müjdeli haber dün geldi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yapılan son ihalede 1 milyar 25 milyon 555 bin liralık gelir teklifi üzerinden yüzde 45.10 pay (461.5 milyon lira) öneren Aşçıoğlu'nun önerisini ‘uygun' bulduklarını açıkladı. Bayraktar, Galatasaray kulübü için yapılan Seyrantepe Spor Kompleksi'nin “üzerinin kapatılması” tartışmalarına da son noktayı koydu ve “Stadın üzerini biz kapatmayacağız, başka iyileştirmeler yapacağız” dedi. Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışıyla ilgili ihaleyi sonuçlandırmak için, ihalede oluşan durumu, protokolün taraflarından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) bildirdiklerini, GSGM'nin de ihaleyle ilgili uygun görüş verdiğini söyledi. Bunun üzerine ihaleyi onayladıklarını bildiren Erdoğan Bayraktar, “1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış gelirinin üzerine çıkılması halinde de oluşacak hasılatın yüzde 45.10'u da TOKİ'ye verilecek, TOKİ'nin geliri 500 milyon liraya yaklaşacak. Bu konuda firmayla görüştük, şimdilik bu gelir 475 milyon lira olarak hesaplanıyor. Projenin gerçekleşmesine bağlı olarak daha da artacaktır” dedi.

Arsa satışından vazgeçilmişti
Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satışı ihalesinde, 28 Mayıs'ta yapılan ikinci oturumunda en yüksek geliri öneren Aşçıoğlu, satış gelirinin 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkması halinde, gelir fazlasının yüzde 45.10'unu TOKİ'ye vermeyi taahhüt etmişti.  TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışı amacıyla 16 Nisan'da düzenlediği açık artırmada da en yüksek teklifi 416 milyon 500 bin lira ile Nurol-Aşçıoğlu Ortak Girişim Grubu vermişti. TOKİ, 416.5 milyon liralık teklif için “İyi ama yetersiz” deyip, satıştan vazgeçti, ‘hasılat paylaşımı' yöntemini denedi.

Protokole göre stadı, TOKİ kapatacaktı

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe Stadyumu'nun üzerinin kapatılmasıyla ilgili de, protokolde olmasına karşın, Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını bildirdi, “Orada başka iyileştirmeler yapacağız ama üzerini biz kapatmayacağız” dedi. Seyrantepe spor kompleksi projesinin maliyetinin, yan yollar, kamulaştırmalar, hak sahiplerine verilecek konutlar dikkate alındığında giderek arttığına işaret eden Bayraktar, “Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bu iyileştirmeler stadın üzerinin kapatılmasından önemli. Üzerinin kapatılması çok da işlevsel değil. Ayrıca sonuçta bu bir kulüp stadı. Başka kulüpler de var” diye konuştu.

Aşçıoğlu ödemeyi 4 yıla yayacak

ALİ Sami Yen stadyumu arsasının satış ihalesi şartnamesine göre, TOKİ payının yüzde 20'si (92.3 milyon lira) sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içinde, yüzde 15'i 1 yıl içinde, yüzde 15'i 540 gün içinde, yüzde 15'i 720 gün içinde, yüzde 15'i 900 gün içinde, yüzde 10'u  1140 gün içinde, kalan son yüzde 10 da 1325 gün içinde olmak üzere yaklaşık 4 yılda ödenecek. Ali Sami Yen Stadı arsasında toplam 138 bin 600 metrekarelik inşaat yapılabilecek. 34 bin 640.43 metrekare yüzölçümlü arazinin 10 dönümden fazlası yeşil alan olarak değerlendirilecek. Rekreasyon, park ve ticaret, turizm alanı olarak planlanan alanın imar planı halen yürürlükte. Arsaya bu çerçevede, 52 bin metrekare bodrum, 86 bin 600 metrekare yer üstüne inşaat yapılabilecek.
Hürriyet

Ali Sami Yen Aşçıoğlu'na emanet

TOKİ, Ali Sami Yen arsasının satışı ihalesinde Aşçıoğlu'nun teklifini uygun buldu. TOKİ Seyrantepe Stadı'nın üzerini de kapatmayacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satılması ihalesinde Aşçıoğlu firmasının teklifini uygun bulduklarını açıkladı.

Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu'nun arsasının satışıyla ilgili ihaleyi sonuçlandırmak için, ihalede oluşan durumu, protokolün taraflarından olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) bildirdiklerini, GSGM'nin de ihaleyle ilgili uygun görüş verdiğini söyledi. Bunun üzerine ihaleyi onayladıklarını anlatan Bayraktar, “Toplam 1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış geliri üzerinden 461 milyon 500 bin lira idare payı, ayrıca artan gelir fazlasının da yüzde 45.10'unun TOKİ'ye verilmesi taahhüdü dikkate alındığında, TOKİ'nin gelirinin 500 milyon liraya yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Bu konuda firmayla da görüştük, şimdilik bu gelir 475 milyon lira olarak hesaplanıyor. Ama projenin gerçekleşmesine bağlı olarak daha da artacak” dedi.

Ali Sami Yen Stadyumu arsasının gelir paylaşımı yöntemiyle satışı ihalesinde, 28 Mayıs'ta yapılan ikinci oturumunda, Aşçıoğlu firması, toplam 1 milyar 25 milyon 555 bin lira satış geliri üzerinden 461 milyon 500 bin lira idare payı önermişti. Firma, satış gelirinin 1 milyar 25 milyon 555 bin liranın üzerine çıkması halinde, gelir fazlasının da yüzde 45.10'unu TOKİ'ye vermeyi taahhüt etmişti.

‘Seyrantepe'ye iyileştirme yapılacak'
Bayraktar, Seyrantepe Stadyumu'nun üzerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmalara da son noktayı koydu. Bayraktar, protokolde olmasına karşın Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını bildirirken, “Orada başka iyileştirmeler yapacağız ama üzerini biz kapatmayacağız. Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bunlar stadın üzerinin kapatılmasından önemli” dedi.
Radikal


Geri Dön