18 / 04 / 2024

Ali Şeker'den imar talanı uyarısı!

Ali Şeker'den imar talanı uyarısı!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "(Milletin Meclisini millet yapar) diyerek sözde onarım işini üstlenen şirketlerin hangisine baksanız bir imar talanıyla karşılaşıyorsunuz." dedi.



Meclis'te inşaat çalışmaları süren alanın önünde basın toplantısı düzenleyen Şeker, TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimi sırasında zarar gören yerlerin onarım ve yenileme çalışmalarının yapılması için Meclis Başkanlığı ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) arasında protokol imzalandığını anımsattı. Şeker, protokole göre, 32 firmanın yer aldığı GYODER'in oluşturacağı 50 milyon liralık bir fonla hasarların onarılacağını ve 8-9 bin metrekarelik oturumu olan 4-5 katlı yeni hizmet binasının yapılacağını aktardı. 


Konsorsiyumda yer alan bazı firmaların geçmişteki projeleri ile ilişkilerine dikkati çeken Şeker, "Şimdi bu kadar kirli şirketin ortağı olduğu konsorsiyum, milletin Meclisini yapıyor. Bu kadar kirli şirketin ortağı olduğu bir yapıya, bu şirketlere bu Meclisi kullandırmak kimsenin hakkı ve haddi değil." diye konuştu. "(Milletin Meclisini millet yapar) diyerek sözde onarım işini üstlenen şirketlerin hangisine baksanız bir imar talanıyla karşılaşıyorsunuz." ifadesini kullanan Şeker, şunları kaydetti: "Çevreyi ve kamu kaynaklarını yağmalayan, hukuk tanımayan. parsel parsel peşkeş çekilen arazilerde imar planlarını delik deşik eden şirketlerle. Amerikan ortaklı ve Suudi merkezli şirketler bu konsorsiyumda bir araya gelerek Meclis'in onarımını ve yapımını üstleniyorlar. 


Bu ortaklık şehirlerin geleceğini çalan, sicilleri bozuk bir grup yandaş şirketin kendi halkla ilişkiler çalışmalarını yapmak için kurdukları kirli bir ortaklıktır. Başkan İsmail Kahraman tarafından, bu şirketlerin kamuoyuna şirin gösterilmesi için yüce Meclis'imiz kullandırılmaktadır. Bu ayıba son verilmelidir. Bu protokol derhal iptal edilmeli ve milletin Meclisini milletin yetkilendirdiği TBMM, milletin bütçesinden yaptırmalıdır."


Ankara Başkent


Geri Dön