19 / 04 / 2024

Ali Şen depremzedelere Silivri'deki villasının kapılarını açtı!

Ali Şen depremzedelere Silivri'deki villasının kapılarını açtı!

Depremle ve soğukla savaşan Vanlılar için Türkiye'nin büyük başkanı gönül köşkünü açtı. Ünlü işadamı ve Fenerbahçe'nin efsanevi başkanı Ali Şen, İstanbul Silivri'deki 1.5 milyon liralık villasının kapısını depremzedeler için açtı



Van 2 kez yıkıldı. Önce 7.2 kapıyı çaldı. Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken Van bu kez 5.6 ile sarsıldı. Ve iki depremde de bilanço ağırdı: 644 ölü, 2 bin 600 yaralı. Ancak depremden kurtulan Vanlılar'ı bu kez soğuk hava yıktı. İşte depremle ve soğukla savaşan Vanlılar için Türkiye'nin büyük başkanı gönül köşkünü açtı. Ünlü işadamı ve Fenerbahçe'nin efsanevi başkanı Ali Şen, İstanbul Silivri'deki 1.5 milyon liralık villasının kapısını depremzedeler için açtı.
 
Şen ailesinin yardımseverliğine öncülüğü ise Ali Şen'in kızı Suzan Şen yaptı. Suzan Hanım, "Evim Evindir Van" kampanyasını duyar duymaz İstanbul Valiliği'nin kapısını çaldı. Valilikle yapılan görüşmeler sonunda 12 kişilik bir aile belirlendi. Ve Ali Şen, 8'i erkek 10 çocuğu bulunan çift için Sporkent Sitesi'nde bulunan 1.5 milyon liralık yazlığını tahsis etti.

300 METREKARELİK ŞEN YUVA
Suzan Şen, dün bizzat yardımcılarını alıp hazırlık yapmak için villalarına gitti. Suzan Hanım ve çalışanları, toplam kullanım alanı 300 metrekare olan evi adeta yeniledi. 5 oda, bir salon ve 3 banyodan oluşan ev, adeta ışıldadı. Evdeki yataklar değiştirildi, nevresim takımları yenilendi. Buzdobalı yiyecekle doldurulurken Ali Baba'dan müjdeli bir haber daha geldi. Ünlü işadamı, "Ailenin tüm masraflarını da karşılayacağım" dedi. Evin hazırlığına bizzat yardım eden Suzan Şen ise TAKVİM'e özel açıklamalarda bulundu. Şen, "Buraya gelecek olan ailenin yeme içme ve diğer masraflarını biz karşılayacağız. Çocukların eğitimi ise İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği bu çevredeki okullarda sağlanacak" dedi.

ARTIK BÜYÜK BİR AİLEYİZ
 Kendilerinin geniş bir aile olduğunu belirten Suzan Şen, misafirleri ile daha da büyüyeceklerini söyledi. Suzan Şen'in ağzından herkese örnek olacak şu sözler döküldü. "Vanlı aile ile ailemize yeni insanlar katılacak. Çok mutluyuz. Yazlıkları boş olan işadamları depremzedeleri ağırlayabilirler. Gelin elbirliği ile Van'daki deprem acısını ve yaralarını saralım."

ÜNLÜLERİN SİTESİ
 İşadamı Ali Şen'in Silivri'deki Sporkent Sitesi'nde bulunan tripleks villası, tam 1.5 milyon lira değerinde. 300 metrekarelik kullanım alanı bulunan lüks villa, denize sıfır olarak inşa edilmiş. Eski bakanlardan İsmet Sezgin, işadamı Hasan Manav, tanınmış gazeteci Rahmi Turan ve Ahmet Vardar gibi isimler de yılın büyük bölümünü Sporkent Sitesi'nde bulunan villalarında geçiriyor.

GÖÇEN HAYATLAR
 Van'da meydana gelen depremlerin ardından kentten kaçış, sürüyor. Binlerce depremzede başka illerdeki kamu kurumlarının sosyal tesislerine gitmek için toplum merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Başta Antalya ve Mersin olmak üzere yoğun talep nedeniyle bu illere kayıtlar alınamadı. Van Valisi Münir Karaoğlu da meydana gelen son deprem nedeniyle acil çağrıda bulundu. Karaoğlu, "Gıda ve giyim takviyesine ihtiyacımız var" diyerek Türkiye'ye seslendi.

MEVLÜT YÜKSEL
 


Geri Dön