29 / 03 / 2024

Ali Şükrü Kahyaoğlu: Marmara'da dönüşüme odaklandık!

Ali Şükrü Kahyaoğlu: Marmara'da dönüşüme odaklandık!

AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, iç satışlarda ise Orta Anadolu Bölgesi'ndeki yeni yapılanma noktaları ile Marmara Bölgesi'ndeki kentsel dönüşüm projelerine odaklandıklarını işaret etti.



Çatı ve cephe sektörüne, donatılı ürün grubu çatısı altında yer alan ürünleriyle hizmet veren AKG Gazbeton; yatay, dikey, döşeme ve çatı panelleri ile başta endüstriyel yapılar olmak üzere, AVM, turizm tesisleri, okul, hastane, kampüs, konut gibi projelere uygun ürünler üretiyor. Bu yıl, 2015 yılında gerçekleştirdikleri ciroyu yüzde 20 artırmayı amaçladıklarını kaydeden AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, ihracatta ise yeni nesil ısı yalıtım plağı minepor ile Avrupa ve Kuzey Afrika pazarında yaygınlaşarak, yüzde 20 artış sağlamayı planladıklarını bildirdi. Kahyaoğlu, iç satışlarda ise Orta Anadolu Bölgesi'ndeki yeni yapılanma noktaları ile Marmara Bölgesi'ndeki kentsel dönüşüm projelerine odaklandıklarını işaret etti. 


İç pazarda artan rekabet ve talep nedeniyle, 2015 yılında ihracat hedeflerini düşürdüklerini ifade eden Ali Şükrü Kahyaoğlu, ancak geçen yıl Avrupa Teknik Değerlendirme Kurumunun Türkiye'de görevlendirdiği belgelendirme kuruluşu ITB Araştırma Merkezi'nden Minepor Isı Yalıtım Plağı için ETA belgesi aldıklarını açıkladı. Böylelikle ihracat konusundaki hedeflerini yeniden yükselttiklerini bildiren Kahyaoğlu, yaklaşık 20 ülkeye ihracat yaptıklarını, ve ihracatın satışlardan yüzde 5 pay aldığını kaydetti. 


Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi'ni hayata geçirecek Ar-Ge'nin, AKG Gazbeton İşletmeleri için öncelikli konuların başında geldiğine dikkat çeken Ali Şükrü Kahyaoğlu, "ARGE ve İnovasyon odağında 2015 yılında başlayan yeni yapılanma, 2016 yılında tamamlanacak. İnovasyon bakış açısıyla sadece gazbeton sektörü için değil yapı teknolojileri için çalışması planlanan Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, gazbeton sektörü için ilk olma özelliği taşıyor" dedi. Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi yatırımlarına geçen yıl başladıklarını ileten Kahyaoğlu, yatırım süreçlerinin devam ettiğini söyledi. Kahyaoğlu, söz konusu merkezi bu yıl tamamlayarak. 


Ar-Ge ve inovasyon konusunda yenikçi ürünler geliştireceklerini bildirdi. 

Diğer yandan; İzmir, Kırıkkale ve Çorlu'da üretim tesislerinin bulunduğunu kaydeden Ali Şükrü Kahyaoğlu; İzmir, İstanbul ve Ankara'da bölge satış müdürlükleriyle hizmet verdiklerini iletti. Kahyaoğlu; Bursa, Denizli, Trabzon ve Konya'da ise bölge temsilciklerinin bulunduğu bilgisini verdi. Firmalarının 70 milyon dolar ciro ile faaliyet gösterdiğini söyleyen Kahyaoğlu, yaklaşık 600 kişiyi istihdam ettiklerini belirtti. 



Geri Dön