16 / 04 / 2024

Ali Türkan kimdir?

Ali Türkan kimdir?

2009 ve 2010 senelerinde ismi gündemden düşmeyen Ali Türkan kimdir? İş adamı ve Müteahhit Ali Türkan ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz



Ali Türkan kimdir?

Tokat Zile nüfusuna kayıtlı İş adamı ve Müteahhit Ali Türkan, ilk iş hayatına Konya'da girdi. 1200 konutluk inşaat yapan ancak işleri iyi gitmeyen Ali Türkan Türkiye'yi terk ederek Suudi Arabistan'a gitti. 


Suudi Arabistan'da da tutunamayan Türkan, Suudi Arabistan'daki iş avansı olan 40 milyon doları 1988'den itibaren petrol fonlarında değerlendirdi. İsviçre'de bulunan parası 3.5 milyar dolara çıkan Ali Türkan, 2009 yılında bu parayı Türkiye'ye getireceğini söyleyerek gündem konusu olmuştu.


Türkan, 27 Şubat 2009 tarihinde  Ankara  Cumhuriyet Vergi Dairesine yurt dışındaki 5,2 milyar liralık kaynağı Türkiye'ye getireceğini beyan etmişti. Ali Türkan'a yaptığı bu başvuru kapsamında 104 milyon lira vergi tahakkuk ettirilmiş ve mevzuat gereği bu vergiyi takip eden ayın sonuna kadar ödemesi istenmişti.


Ancak Ali Türkan, Varlık Barışı için getireceğini vaat ettiği parayı sürenin dolması nedeniyle getiremedi. 


Ali Türkan, Varlık Barışı kapsamında uygulamada uzatıma gidilmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmek istedi. Ancak Şimşek bu görüşmeyi kabul etmedi.


Söz konusu görüşmenin gerçekleşmediğine dair yapılan açıklama şu şekilde;

"Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile adı geçen şahıs arasında bugüne kadar hiçbir şekilde özel bir görüşme gerçekleşmemiştir. Ali Türkan, 20 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Maliye Bakanlığı tasarısının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyon toplantısı öncesinde Sn Bakanımız Mehmet Şimşek ile ayakta üstü görüşmek istemiş ancak bu girişimi de başarılı olmamıştır. 


Bilindiği gibi Varlık Barışı uygulaması hükümetimiz tarafından alınan bir karardır. Varlık Barışı süresinin uzatılmasına da yine hükümetimiz karar verecektir. Bu çerçevede Varlık Barışı uygulamasının sadece bugün çeşitli haberlerde adı geçen şahısa ya da şahıslara indirgenmesi ve bu şekilde yapılan yorumlar tamamen asılsızdır. Mesnetsizdir."


2010 sonu itibariyle Vergi borcu 160 milyon 279 bin 971 liraya yükselen Ali Türkan, söz konusu tutar ile Ankara'da devlete en fazla vergi borcu bulunan ilk 2 mükelleften birisi haline gelmişti.


Ali Türkan kiraladığı otomobilin parasını da ödemedi!

Ali Türkan 2009 yılında 2A Turizm Otelcilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nden kiraladığı otomobilin parasını ödemediği için icralık olmuştu.


Otomobili 6 ay kullanan, ancak ücretini ödemeyen Ali Türkan, sonunda icralık oldu ve avukat Yahya Arslan, işadamı müvekkili Ahmet Erdem'in Ali Türkan'dan alacağı olan 9 bin 764 TL'nin tahsili için İstanbul 3. İcra Müdürlüğü'ne başvurmuştu.



Ali Türkan: "5.5 milyarı gerekirse müteahhitlikle getiririm."
Müteahhit Ali Türkan icralık oldu!
Ali Türkan vergi borçluları listesine transfer oldu!


Geri Dön