17 / 04 / 2024

Ali Ulvi Avanoğlu: Asansörlerin yüzde 80'i denetimsiz!

Ali Ulvi Avanoğlu: Asansörlerin yüzde 80'i denetimsiz!

Ali Ulvi Avanoğlu, ilçedeki asansörlerin sadece yüzde 20'sinin periyodik bakım ve denetimden geçtiğini belirterek, "Protokolün ardından yapacağımız denetimlerde asansörlerden yüzde 70'inin geçer not alamayacağını düşünüyoruz" dedi.




TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Marmaris Temsilcisi Ali Ulvi Avanoğlu, ilçedeki asansörlerin sadece yüzde 20'sinin periyodik bakım ve denetimden geçtiğini belirterek, "Protokolün ardından yapacağımız denetimlerde asansörlerden yüzde 70'inin geçer not alamayacağını düşünüyoruz" dedi.


Marmaris Belediyesi ve MMO Marmaris Temsilciliği arasında, asansörlerin denetimine ilişkin protokol imzalandı. Protokolle görevlendirilen makine mühendisleri tarafından yılda bir kez test edilecek asansörlere etiket uygulaması yapılacak. Protokole Marmaris Belediyesi adına imza atan Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı, yaptığı konuşmada, Asansör Yönetmeliği'ne uygun olarak, ilçedeki asansörlerin periyodik bakımlarının yapılabilmesi için Denizli MMO'ya bağlı Marmaris'teki temsilcilikleri ile anlaştıklarını söyledi. Gökovalı, Marmaris'teki asansörlerin periyodik bakımlarının bundan sonra MMO gözetiminde yapılacağını bildirdi.


"KIRMIZI ETİKETE DİKKAT"


MMO Marmaris Temsilcisi Ali Ulvi Avanoğlu da asansörlerin güvenli ve uygun çalıştığını tespit etmek için yılda bir defa test edilmesi gerektiğine dikkati çekti. Son dönemde meydana gelen asansör kazalarını hatırlatan Avanoğlu, "Amacımız, halkımızın kullanımında olan her türlü makine tesisatının güvenle çalışmasını sağlamaktır. Asansör ve iş kazalarında kimseye zarar gelmesini istemeyiz" dedi. Yapılan kontrollerin ardından asansörlerin etiketleneceğini anlatan Avanoğlu, yeşil etiketin asansörün güvenli olduğunu gösterdiğini söyledi. Sarı etiket yapıştırılan asansörlerin eksikler giderildikten sonra kullanılabileceğini belirten Avanoğlu, kırmızı etiket yapıştırılan asansörlerin ise kesinlikle kullanılamaması gerektiğinin altını çizdi.


"5 YILDIZLI OTELLER YAPTIRIYOR"


Her yıl 1,5 milyondan fazla turistin tatilini geçirdiği Marmaris'teki yaklaşık bin asansörün büyük bir kısmının otellerde bulunduğuna işaret eden Avanoğlu, çoğu 5 yıldızlı otellerin periyodik bakım ve denetimlerden geçtiğini kaydetti. Protokolle bütün asansörlerin denetleneceğini belirten Avanoğlu, şöyle konuştu: "Bakımı yapan asansör firmaları odamıza başvurarak yaptığımız testin ardından olumlu rapor alıyor. Marmaris'teki asansörlerin bugüne kadar sadece yüzde 20 kadarı periyodik bakım ve denetimden geçti. Protokolün ardından yapacağımız denetimlerde asansörlerden yüzde 70'inin geçer not alamayacağını düşünüyoruz. Çünkü çoğu merpen altı olarak tabir edilen yerlerde yapılmışlar." Avanoğlu, iş ve işçi güvenliğine göre, her türlü makine ve teçhizatın yılda en az bir defa test edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Yeni Asır


Geri Dön