25 / 04 / 2024

Aliağa Belediyesi akıllı spor salonuna kavuşuyor!

Aliağa Belediyesi akıllı spor salonuna kavuşuyor!

Aliağa, 15 Ocak’ta Aliağa Belediyesi tarafından yapılan “Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri” ve “Yeni Mahalle Düğün Salonu”nun ardından bu kez İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Akıllı Spor Salonuna kavuşuyor...



İzmir’in hızla büyüyen kentlerinden Aliağa,  İzmir  Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi’nin yeni tesis yatırımlarıyla değişiyor. Aliağa, 15 Ocak’ta Aliağa Belediyesi tarafından yapılan “Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri” ve “Yeni Mahalle Düğün Salonu”nun ardından bu kez İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Akıllı Spor Salonuna kavuşuyor. “Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri” ve “Yeni Mahalle Düğün Salonu”, 15 Ocak’ta düzenlenen törenle hizmete girdi. 30 Kasım 2013’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz tarafından temeli atılan Yeni Mahalle Spor Salonu hızla yükseliyor. Salon Şubat ayında tamamlanarak hizmete girecek. 


ALİAĞA, AKILLI SALONA KAVUŞUYOR

Yeni Mahallede yer tahsisi Aliağa Belediyesi tarafından sağlanan, temeli ise 30 Kasım 2013’te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz tarafından atılan Spor Salonunun kısa sürede tamamlanma aşamasına gelmesi vatandaşları heyecanlandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine bağlı ilçe ve beldelerde yaptığı 24 Spor Salonundan biri olan “Yeni Mahalle Akıllı Spor Salonu” Aliağa’nın en hızlı büyüyen mahallesinde spordan kültür sanat aktivitelerine kadar çeşitli etkinliklere mekân olacak. 


ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR 

Dış cephe inşaatının yüzde 50’si tamamlanan tesisin, planlanandan tarihte bitirilmesi için hummalı bir çalışma sürüyor. Bin 345 m2 kapalı alana sahip salonun prefabrik yapısı tamamlandı, çatı paneli yerleştirildi. Salona vatandaşları yaz ve kış aylarında rahatlatacak klimalar yerleştirildi. İstinat duvarlarının büyük bir bölümü yükselen yapının geri kalan imalatları ise devam ediyor. 


BAŞKAN OĞUZ: 5 YILDA TESİSLER KAZANDIRDIK

Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi işbirliğinde 5 yılda kentin altyapı ve tesisleşme yatırımlarının hızla tamamlandığını söyledi. Başkan Oğuz, “Sanayi Sitesinin altyapısının yapılması, Dere ıslahları, 165 km’lik kent içme suyu şebekesinin yenilenmesi, yolların asfaltlanması gibi altyapı hizmetlerinden; Çok Amaçlı Sosyal Kompleks, Yeni Mahalle Düğün Salonu, Akıllı Spor Salonu gibi tesisleri kentimize Büyükşehirle birlikte kazandırdık. Akıllı Spor Salonumuz da kısa sürede hizmete girecek. Aliağa’mıza hizmetleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na ve tüm Büyükşehir kuruluşlarına teşekkür ediyorum. 


BÜYÜKŞEHİR’DEN 24. SALON ALİAĞA’YA

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerleşim bölgelerinin sportif ve sosyal gereksinimlerini karşılamak için hayata geçirilen ‘çok amaçlı salon’ projeleri” kapsamında yapılan 24. Tesis, yapıldığı bölgede önemli bir eksikliği giderecek.

Açılıp kapanabilen” tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındıracak tesiste, 705 m2’lik sahne, 175 m2’lik fuaye, mutfak-büfe, antrenman salonu, ofis, bay- bayan wc-duş ve soyunma odaları yer alıyor. Yeni Mahalle’de Aliağa Anadolu Lisesi yanında yapılan salon, Şubat sonunda tamamlanacak.  


Geri Dön