28 / 03 / 2024

Aliağa Çaltılıdere'ye 1/1000'lik imar planı müjdesi!

Aliağa Çaltılıdere'ye 1/1000'lik imar planı müjdesi!

Aliağa’nın Çaltılıdere'de 1/1000’lik plan Aliağa belediyesi tarafından hazırlandı. Ve hazırlanan plan çok yakında hayata geçirilecek.



Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesine yönelik hazırlanan 1/5000’lik Nazım İmar Plan Revizyonu ve Plan Açıklama Raporu’nun Ağustos Ayı  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda kabulünün ardından, 1/1000’lik planın da Aliağa belediyesi tarafından hazır edildiği ve çok yakında hayata geçirileceği öğrenildi.

AĞUSTOS’TA BÜYÜKŞEHİR’DEN GEÇMİŞTİ

Çaltılıdere Mahallesi’nde, İzmir-Çanakkale Caddesi ile deniz arasında yer alan yaklaşık 190 hektarlık alana yönelik, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan Çaltılıdere Mahallesi Kuzey Kesimi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve Plan Açıklama Raporu 2016 yılı Ağustos Ayı Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı’nda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geldiği şekilde oybirliği ile kabul edilmişti. Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda görüşülen ve daha tarla vasfındayken Mehmet Haluk Erbel’e satılması talep edilen Köycivarı Mevkii’ndeki 1,578,815 m2 yüzölçümlü 970 numaralı parseli de içine alan bölgenin 1/1000’lik planının da Aliağa Belediyesi tarafından hazırlandığı ve Büyükşehir Belediyesi’ne önümüzdeki günlerde onaylanması için sunulacağı öğrenildi.

YENİ BİR KENT, YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ

Yapılan düzenlemeyle merkeze sıkışan şehir gelişiminin Kuzey aksına kaydırılması öngörülürken, plana göre açılacak imar alanlarıyla yaklaşık 30 bin kişinin yaşayabileceği, yakınından geçirilecek olan çevre yolu ve Bergama İzban hattı ile ulaşımın da büyük ölçüde rahatlayacağı yeni bir kent oluşacağı uzmanlarca belirtiliyor. Spor sahası, okul, camii ve alışveriş merkezleri gibi sosyal yaşam alanları ile modern bir yerleşim yeri olacak alanda bulunan konut ve arsaların değerleri yükseliş gösterirken, çok yakında yine aynı bölge yakınında 1200 dönüm üzerine yapımına başlanacak olan ve 130 firmanın faaliyet göstereceği yat limanı ve tersane projesi de bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor.


Aliağa Ekspres


Geri Dön