18 / 04 / 2024

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adnan Saka, Turizmcilerin Başkanı Mehmet İşler'e teşekkür etti. Sohbet havasında geçen ziyarette bölgenin ticari hayatı, gelişimi ve ekonomisi konuşuldu. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette; kendisinin de eski bir turizmci olduğunu anlatan Başkan Saka, turizmin ülke ekonomisine ve istihdama olan katkısına vurgu yaptı. 


Turizm sektörünü bacasız sanayi olarak nitelendiren Başkan Saka, "Aliağa mevcut potansiyeli ile sadece sanayici için değil turizm yatırımcısı için de bir cazibe merkezi konumunda. Petrol ve petro kimya endüstrisi, enerji, demir çelik, gemi söklim, kağıt ve gübre sektörleri, organize sanayi bölgesi ile liman ve lojistik yatırımları bölgemizde gün içerisindeki nüfusu artırıyor. 81 bin olan nüfusumuz mesai saatleri içerisinde 100 bine ulaşıyor ve buda Aliağa'daki konaklama turizminin potansiyelini ortaya koyuyor" dedi. 


Turizm çeşitliliğine sahip önemli bir bölgede olduklarını; Foça, Dikili ve Bergama'nın kültür ve inanç turizmine de hizmet verebildiğini ancak bu potansiyeli ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Saka, "Özellikle yakın coğrafyamızda olan tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Yunan adalarındaki yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi tercih etmesini sağlayacak çalışmalar yapılmalı. Bölgenin mevcut potansiyelini artırmak için İzmir'in tüm dinamiklerinin el ele vererek uluslar arası fuarlarda bölge turizmini ön plana çıkaracak hamlelerde bulunması gerekiyor" diye konuştu. 

Aliağa Ticaret Odası'ııa yaptığı ziyareti gazetecilere değerlendiren Başkan İşler, şunları söyledi: "Sayın Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile görüştüğümüz gibi aynı şekilde Aliağa Ticaret Odası Başkanımız Sayın Adnan Saka ile de görüşmelerimiz oldu. Aliağa'nın turizm konusundaki, sadece sanayinin değil, gelişmesi gereken başka bir sektöründe Turizm olması gerektiğinin altını çizdik. Sayın Aliağa Ticaret Odası Başkanımız Adnan Saka'dan bu noktada destek istedik. Özellikle Kuzey Ege'de bir tanıtım platformunun yapılması hususunda Aliağa'nın öncülük yapmasını istedik. Aliağa merkezde olmak üzere Foça, Dikili, Bergama üçgeninde bütün platform olarak hem kültür ve inanç turizmi hem de sanayinin getirmiş olduğu beyaz yakalılara hitap eden konaklama sektörünün bir an önce faaliyete geçmesini istedik. Kuzey Ege aksının tanıtım platformuyla da uluslararası fuarlarda yer alması talebinde bulunduk. En kısa zamanda da işbirliğine gideceğimizi belirttik." 


Ticaret Gazetesi


Geri Dön