25 / 04 / 2024

Aliağa-Menderes Raylı Sistem'i için ihale düzenlendi!

Aliağa-Menderes Raylı Sistem'i için ihale düzenlendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nde, taahhüdünü yerine getirmediği için firmanın sözleşmesini feshetmesinin ardından, yerine getirilmeyen inşaat işleri ve vagon alımı için ihale düzenledi



Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aliağa-Menderes güzergahında mevcut demir yolu hattının metro standartlarına çıkarılması için hazırlanan projenin tamamlanarak hizmete alınması için çalışmalar devam ediyor. Müteahhit firmanın, sözleşmesinin feshine yol açan, taahhüdünü yerine getirmediği işler için ikmal (tamamlama) inşaatı ihaleleri gerçekleştirildi. Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi 1. etap işleri arasında bulunan 6 istasyon için üç, 8. etap işleri arasında bulunan Çiğli Depo Atölye tesisleri için ise 1 tamamlama ihalesi yapıldı.

Bu kapsamda 1. etap işleri arasında olan Salhane ve Turan İstasyonları, Sarnıç ve ESBAŞ İstasyonları, Koşu ve Semt Garajı istasyonları ikmal inşaatları yapım işi ile 8. etap işleri arasında bulunan 1. Kısım Çiğli Depo ve Atölye Tesisleri ikmal inşaatı yapım işi ihalesi de tamamlandı. Diğer yandan, mevcut kullanılan hafif raylı sistem hattı kapsamında, vagon alımı için de ihaleye çıkıldı. 16'sı MD tipi (sürücülü) olmak üzere toplam 32 adet vagon alınacağı, 2 firmanın teklif verdiği, ihale dosyalarının Kamu İhale Kanunu çerçevesinde incelenmesinin ardından nihai kararın verileceği bildirildi.
AA


Geri Dön