20 / 04 / 2024

Aliağa Organize Bölgesi istihdamı da artıracak!

Aliağa Organize Bölgesi istihdamı da artıracak!

Sun Chemical, Ege Kule, ELTAŞ Trafo, Ege Raspa, Manisa Çelik Hasır gibi firmalann yatınmlanna hız verdiği ve fabrika inşaatlarının büyük bir hızla devam ettiği bölgede, Belçikalı plastik devi Ravago Petrokimya da ilave yatırıma başladı...



42 firmanın faaliyet gösterdiği, 24 firmanın fabrika inşaatına devam ettiği ALOSBİ'de, 8 firmanın da yeni ruhsat başvurusu bulunuyor. Sun Chemical, Ege Kule, ELTAŞ Trafo, Ege Raspa, Manisa Çelik Hasır gibi firmalann yatınmlanna hız verdiği ve fabrika inşaatlarının büyük bir hızla devam ettiği bölgede, Belçikalı plastik devi Ravago Petrokimya da ilave yatırıma başladı. 


Bölgede 2.000 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Aliağa Kimya ihtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan ALOSBİ'nin denize nazır bir organize sanayi bölgesi olduğunu, bu konumun sanayicilere önemli lojistik avantajlar sağladığını belirtti. 


Sanayicilere modem ve teknolojik bir altyapı ile ideal yatınm ortamını sunduklannı ifade eden Akkan: "Büyük firmalanmızın yatınma başlaması, diğer katılımcılanmızın yatırım kararlannı da hızlandırdı, Bölge Müdürlüğümüze ruhsat başvurulan gelmeye devam ediyor, inşaatı devam eden fabrikalann faaliyete geçmesiyle istihdam iki katına çıkacak" dedi. 


Habertürk Egeli Ek 


Geri Dön