25 / 04 / 2024

Aliağa Yenimahalle'ye akıllı salon geliyor!

Aliağa Yenimahalle'ye akıllı salon geliyor!

Kentin 30 yıllık altyapısını yenileyen Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir yeni sportif, sosyal ve kültürel yatırımlarla da vatandaşların yaşam standardını yükseltiyor. Aliağa Yenimahalle'ye akıllı salon yapılıyor...



İzmir’in Sanayi ve Ticaret kenti Aliağa, Aliağa Belediyesi ve  İzmir  Büyükşehir işbirliğinde her gün yeni yatırımlarla tanışıyor. Aliağa Belediyesi’nin kentte çeşitli tesis projeleri tamamlanma aşamasına gelirken şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi kente “Akıllı Salon” yatırımına başladı. Yeni Mahallede yer tahsisi Aliağa Belediyesi tarafından sağlanan Kapalı Çok Amaçlı Salonun temeli atıldı.


Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, belde ve ilçelere bu güne kadar 23 spor salonu kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin, 24. Salonu Aliağa’da yaptığını söyledi. 


BÜYÜKŞEHİRDEN ALİAĞA’YA YENİ YATIRIMLAR

Kentin 30 yıllık altyapısını yenileyen Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir yeni sportif, sosyal ve kültürel yatırımlarla da vatandaşların yaşam standardını yükseltiyor. Çok sayıda beldeye ‘Çok Amaçlı Salon’ kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ve Uzundere’den sonra 24. Salonu Aliağa’ya yapmak üzere ilk kazmayı vurdu. Kısa süre önce ihalesi yapılan Çok Amaçlı Salon projesinin temeli atıldı. Prefabrik olarak inşaa edilecek salon, spor karşılaşmalarından sosyal ve kültürel etkinliklere kadar her alanda Aliağa halkına hizmet verecek.

 

İSTER SPOR YAP, İSTER SOSYAL ETKİNLİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına başladığı akıllı salon, bin 345 m2 kapalı alana sahip. Salonda; 705 m2’lik sahne, 175 m2’lik fuaye, mutfak-büfe, antrenman salonu, ofis, bay- bayan wc-duş ve soyunma odaları yer alacak. ‘Açılıp kapanabilen" tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındıracak tesis, Şubatta tamamlanacak. Aliağa Anadolu Lisesi yanında yapılan salon, vatandaşların sportif ve sosyal faaliyetleri için yeni buluşma noktası olacak. 


BAŞKAN OĞUZ: BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE ALİAĞA’YA YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Aliağa’nın 30 yıllık altyapısını yenileyerek yaşam standardını yükselttiklerini ifade ederek, “Diğer yatırımlarımızın yanında şimdi Büyükşehir Akıllı Salon inşaa ediyor. Aliağa Belediyesi olarak biz, salonun yer tahsisi ve plan tadilatını yaptık. Büyükşehir ise projelendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Aliağa’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.



Geri Dön