19 / 04 / 2024

Aliağa'da altyapı çalışmalarında sona gelindi!

Aliağa'da altyapı çalışmalarında sona gelindi!

İzmir’in Aliağa ilçesi, Atatürk Caddesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’nin koordinasyonunda sürdürülen altyapı çalışmalarında sona gelindi. Vatandaşların son haftalarda yaşadığı sıkıntılar kısa süre içinde bitecek...



İzmir’in Aliağa ilçesi, Atatürk Caddesi’nde  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi’nin koordinasyonunda sürdürülen altyapı çalışmalarında sona gelindi. Vatandaşların son haftalarda yaşadığı sıkıntılar kısa süre içinde bitecek. Tüm kazı işleri tamamlanan cadde, kısa süre içinde asfaltlanarak Aliağa’nın prestijli arteri olacak


ATATÜRK CADDESİ ASFALTLANMAYA HAZIR

Aliağa’nın 30-40 yıllık eski altyapısını değiştiren Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir, kentin altyapısını yenileyerek geleceğe hazırlıyor. Kentin içme suyu şebekesini yenileyen İZSU, Atatürk Caddesi’ndeki şebeke yenileme çalışmalarını tamamladı. İZSU’nun ardından Aliağa Belediyesi ekipleri yol asfalt altı zeminini hazırlayarak bordür ve kaldırım yapımına başladı. Çalışmalar kısa süre içinde Cadde’nin asfaltlanmasıyla tamamlanacak. 


ALİAĞA VE BÜYÜKŞEHİR KENTİ YENİLİYOR

Hızla büyüyen Aliağa’da cadde ve sokaklarda içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle birlikte altyapı çalışmaları hızla tamamlanıyor. Aliağa ve Büyükşehir ekipleri Siteler Mahallesi’nin tüm altyapısını yaparak mahalleyi sorunsuz bir altyapıya kavuşturdu. Siteler Mahallesinin ardından Kazım Dirik Mahallesi’nde başlayan çalışmalarda en önemli bölüm ise Atatürk Caddesi. İZSU, Caddede su şebekesini yeniledi. Şebekenin bina bağlantı çalışmaları tamamlandı. Şebekenin testlerinin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte asfaltlama çalışmaları kısa süre içinde başlayacak. Aliağa Belediyesi asfalt öncesi bordür ve kaldırım çalışmalarını hızla sürdürüyor. 


BAŞKAN OĞUZ: “ALTYAPIMIZ YENİLENİYOR. YILLARCA SIKINTI ÇEKİLMEYECEK”

Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa’nın 30-40 yıllık eski su şebekesinin yenilendiğini, böylece su kesintilerinin tarihe karışacağını söyledi. Başkan Oğuz, şebekenin yenilendiği yerlerde yol ve kaldırımların hızla yapıldığını kaydederek, “vatandaşlarımız en çok Atatürk Caddesi’nin biran önce tamamlanmasını bekliyor. Çünkü en önemli Arterlerden biri Atatürk Caddesi. Burada İZSU çalışmaları tamamlandı. Şebeke testleri yapılıyor. Hemen ardından asfaltlamaya başlayacağız. Artık çalışmalarımızda sona geldik. Vatandaşlarımıza bize destek olmalarını rica ediyorum. Bu sıkıntıları uzun yıllar çekmemek için bu çalışmaları yapmaya mecburuz. Vatandaşımdan anlayış ve destek bekliyorum” dedi.


DİĞER CADDE VE SOKAKLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

8 ay önce Aliağa Kent içme suyu şebeke yenileme işine başlayan İZSU, Aliağa ve çevre köylerde yaptığı alt yapı yatırımları sürüyor. Siteler Mahallesi’nin ardından diğer mahallelerde şebeke yenileme çalışması yapan  İZSU Aliağa’da 54 kilometrelik braşman hattı (şebeke ile ev arasındaki hat) ile 165 kilometrelik iletim ve terfi şebekesi döşüyor.  İZSU, alt yapı çalışmaları kapsamında Atatürk Caddesi’nde sürdürdüğü çalışmalara bölgenin diğer cadde ve ara sokaklarında da hız kesmeden devam edecek. 


Geri Dön