28 / 03 / 2024

Aliağa'da öncelik imar düzenlemesi!

Aliağa'da öncelik imar düzenlemesi!

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Banş Eroğlu çalışmalarına Helvacımda devam etti. Eroğlu, ziyaret sırasında esnaf ve de vatandaşların önerilerini ve şikayetlerini dinledi.



Öneri konusu Helvacı'nın imar planının değiştirilmesi olurken, şikayetler arasında ise Helvacı'nın, Aliağa'ya bağlandığından bu yana ilginin eksik kaldığı, gereken ilginin kendilerine gösterilmediği oldu. Banş Eroğlu, vatandaşların bu istek ve şikayetleri sonrası şunları dile getirdi: "Helvacı'nın imar planın da değişiklik olması lazım. Bu kesinlikle şart Helvacı konum olarak çok iyi yerde çevre ilçelere yakın olması buranın nüfus oranının da her geçen gün hızla artmasına neden oluyor. 

Konut sayısındaki artışı düzenli hale getireceksek önce imar planını düzenlemekle başlamalıyız. 

Bakın doğalgaz Helvacı'nın hemen yanı başından geçiyor. Ama buraya gelmiyor niye konut az, yapılaşma yok. O yüzden öncelikle imar planının düzenlenmesi gerekli. Bunun için projelerimiz var. 

Tabi sizlerle fikir alışverişinde bulunduktan sonra bunlara yeni şekillerde veriyoruz. Zaten ziyaretlerimizin amacı da sizlerle ortak fikirler üretmek. 

Sizlerin görüşlerini alıp vatandaşın benimseyeceği projeler üretmek gerekir. Helvacı, Aliağa'ya bağlandıktan sonra sıkıntılar yaşanmış olabilir. Aliağa'nın nüfusu her geçen gün hızla artmakta. Buna oranla nüfusun beklenenden fazla artması, hem o kentte yaşayanlar hem de Aliağa Belediyesi'nin sunduğu hizmetler açısından yetersizliklere yol açabiliyor. Yolsa yol, parksa park bunları yapmak çok zor şeyler değil. Yeter ki vatandaşın ne istediğini bilin. Bunu bilmek için de sahada olmanız gerekli. Birebir sorunları yerinde görüp çözümler üreteceğiz" dedi. 


Yenigün


Geri Dön