26 / 04 / 2024

Aliağa'da turizm haftası kutlandı!

Aliağa'da turizm haftası kutlandı!

Kutlamaya Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Mustafa Dilber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı ve TECO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya katıldı.



TÜPRAŞ Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen Kutlamaya Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Mustafa Dilber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı ve TECO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya katıldılar Kutlama programında Turizm Haftası kapsamında oynanan skeçler öğrenciler tarafından sergilendi. Kutlamada "Turizm Haftası" konulu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yapılan Şiir, Kompozisyon ve Fotoğraf yarışmaları sonucunda dereceye giren öğrencilere, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından verilen plaketlerle ödüllendirildiler. 

Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Salih Arıkoğlu Günün önemini anlatan bir konuşma yaptı. 

Arıkoğlu, "Konuklarımız, Değerli Öğretmen arkadaşlarım ve Sevgili Öğrenciler Ülkemizde 38.incisi kutlanan Turizm Haftası kutlama programına hoş geldiniz. İzmir'imizin Aliağa ilçesi, Eğenin ve İzmir'in sanayi kenti olması nedeniyle sanayi ve is turizmi açısından büyük bir öneme sahiptir. Ülkemizin her karışı bizim için çok önemli bir turizm kaynağıdır. Ülkemizin ve ilçemizin değerini çok iyi bilmeliyiz ve iyi değerlendirmeliyiz. 

Aliağa Aiolis bölgesinde kurulmuştur. Tarih içinde, birçok uygarlık, bu bölgede egemenliklerini sürdürmüşlerdir. Aiolis kentlerinden: Kyme ve Myrina, günümüzdeki Aliağa ilçe sınırları içindedir. Yapılan araştırmalara göre, bölgedeki ilk yerleşim: MÖ 3500 yıllarına kadar gitmektedir. 

Dünyada ilk koşan atlet heykeli, Kyme'de çıkarılmıştır. 

8.500 yıllık zengin bir geçmişe sahip "Ege'nin incisi" İzmir, Hititlerden İyonlara, Lidyalılardan Perslere, Helenlerden Romalılara ve Bizanslılardan Osmanlılara kadar birçok uygarlığa tanıklık etmiş ve bu uzun geçmiş, izlerini ilin her köşesine bırakmıştır. 

Her yıl Turizm sezonunun açılışı olarak kutlanan Nisan ayının ikinci yarısı yani 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Küreselleşen dünyamızda turizm, iletişim ve ulaşım teknolojilerindeki yeniliklere paralel olarak en hızlı gelişen sektörlerden biridir. 

Turizm sektörü, gelir getirici ve istihdam yaratıcı işlevinin yanı sıra, tanıtım ve kültür boyutuyla da ülkelerin ekonomik hayatındaki önemini her geçen gün artırmaktadır. İnsanların dinlenme, gezme, ziyaret etme, farklı kültürleri ve insanları tanıma gibi ihtiyaçlarına cevap veren turizm, uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra dünyada kalıcı barış ortamının sağlanmasına da hizmet etmektedir. 

Dünyanın incisi, medeniyetlerin beşiği olan Türkiye'miz, kültürel ve sanatsal değerlerinin yanında, doğal zenginlikleriyle de gözde ülkelerden biridir. Her yıl, farklı ülkelerden milyonlarca insan, doğal bir müze olan güzel ülkemizi ziyaret etmektedir. 

Ülkemizin, gerek tarihi geçmişindeki uygarlıkların bıraktığı eserler, gerek doğal çevre ve iklim şartlarının elverişli olması turistleri cezp etmektedir. 

Turizm cenneti olarak nitelendirebileceğimiz ülkemiz, sahip olduğu Doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle dünyanın önde gelen ülkelerindendir. Bu nedenle bu değerlere sahip çıkmak ve korumak ulus olarak hepimizin görevidir. Bacasız sanayi olarak nitelendirdiğim Turizm sayesinde Ülkemize 2013 yılında 35 milyona yakın turist gelmiş ve ülkemize yüksek meblağlarda döviz girdisi sağlanmıştır. Bu nedenle turizmi geliştirmek, daha çok turist konuk edebilmek, onlara daha çok döviz kazanmak zorundayız. 

Bu sayede, ülke tanıtımına da çok büyük katkıda bulunmuş olacağız. Bu duygularla Turizm Haftanızı kutlar mutlu yarınlar dilerim." dedi. 


Aliağa Ekspres Gazetesi


Geri Dön