18 / 04 / 2024

Aliağalılar yollarının yenilenmesini istiyor!

Aliağalılar yollarının yenilenmesini istiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa ilçe merkezindeki içme suyu hatlarını yenileme çalışmaları, Yalı, Kültür ve Atatürk mahallelerinde devam ediyor.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa ilçe merkezindeki içme suyu hatlarını yenileme çalışmaları, Yalı, Kültür ve Atatürk mahallelerinde devam ediyor. Çalışmalar sırasında yolları kazan ekipler, sık sık su patlaklarına yol açıyor. İçme suları sokağa akarken, kazıldığı için toz toprak içindeki yollar balçığa dönüşüyor.

Yüklenici firma elemanlarının yeterli deneyime sahip olmadıklarını iddia eden mahalle sakinleri, İZSU ekiplerinin de çalışmaları denetlemediğini kaydetti. Ekiplerin ana boruyu patlattığını ve Aliağa sokaklarının göle döndüğünü kaydeden vatandaşlar, "Araçlar yollara giremez durumda.

Özellikle Yalı Mahallesi'nde, 19 Mayıs, 23 Nisan caddeleriyle bu caddeler üzerindeki 140 ve 177 sokaklarda yaşayanlar için hayat kabusa döndü. Bu patlaklar nedeniyle sularımız da sürekli kesik" dedi.


SANAYİ KENTİNE HİÇ YAKIŞMIYOR


AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, sanayi kenti Aliağa'nın bu yolları hak etmediğini dile getirdi. Akbulut, "CHP İlçe Başkanı talihsiz bir açıklama yaparak, 'İzmir'in yüzölçümü çok büyük; o nedenle bu hizmetlerin götürülmesi kolay değil' demiş. Bu açıklama, beceriksizlik, iş bilmezliktir. Siz köy değil, Türkiye'nin en büyük üçüncü şehrini yönetiyorsunuz.

Dolayısıyla bütçen ile Ağrı'nın bütçesi aynı değil. CHP'liler 'biz yönetmeyi bilmiyoruz' diyor. Hatta genel başkanları, 'Türkiye'yi  İzmir  gibi yöneteceğiz' dedi. Halk CHP'ye Türkiye'yi yönetme izni vermedi" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön