25 / 04 / 2024

Alikahya stadı için ilk kazma vuruldu!

Alikahya stadı için ilk kazma vuruldu!

Alikahya bölgesinde yapılacak olan yeni stat için çalışmalar başladı. Alikahya Stadı kaldırıldı, iş makinaları inşaatın temel kazı çalışmalarına başladı. Alikahya stadı için ilk kazma vuruldu...



Alikahya bölgesinde yapılacak olan yeni stat için çalışmalar başladı. Alikahya Stadı kaldırıldı, iş makinaları inşaatın temel kazı çalışmalarına başladı Yeni stadın içerisinde yer alan spor kompleksinin yapılacağı alanda bulunan Alikahya Stadı' kaldırıldı 


TEMEL KAZI ÇALIŞMALARI 


Alikahya Stadı'nın bulunduğu yere yapılacak spor kompleksi içerisinde yer alacak yeni stat için yüklenici firma temel kazı çalışmalarına başladı. 

Yeni stadın inşaa edileceği alanda bulunan Alikahya Stadfnın kaldırılmasının ardından geçtiğimiz günlerde çalışmalara başlayan yüklenici firma, iş makinalarıyla spor kompleksinin temel kazı çalışmalarına start verdi. 


ŞEHİR MERKEZİNİN DIŞINDA 


Kocaelispor'a yıllardır ev sahipliği yapan, 1976 yılında yapılan İsmetpaşa Stadı'nın üzerinde bulunduğu arazi, bilindiği gibi TOKİ'ye devredilmişti. TOKİ, İsmetpaşa Stadı'nı yıkıp yerine yeni bir alışveriş merkezi ya da konut projesi yapacak. Halen karşılaşmalarını İsmetpaşa Stadyumu'nda oynayan Kocaelispor'a ise maçlarını oynayacağı yeni stat, Alikahya Stadı'nın bulunduğu alanda yapılacaktı. 


TAMAMLANMA SÜRESİ 


24 AY Sezon başında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzalayarak stadı bir yıllığına daha kiralayan Kocaelispor, sezon sonunda mabedine veda edecek. Önümüzdeki sezon eğer amatör lige düşmez ise Kocaelispor'un karşılaşmalarını nerede oynayacağı sorusu halen yanıtlanabilmiş değil. Çünkü yapımına başlanılan yeni stadın 24 aydan önce bitirilmesi mümkün gözükmüyor. 


TARAFTAR ALİKAHYA'YI İSTEMEDİ 


Bu sezon büyük sıkıntılar yaşayan, bir ara tesisleri yeniden devir alması gündeme gelen, transfer yasağını kaldırmak için çabalayan Kocaelispor'un, sezon sonunda artık maçlarını oynayabileceği bir stadı da olmayacak. Özellikle 90'lı yıllarda birinci ligde dört büyüklerin belalısı olan ve Türkiye'nin en popular kulüplerinden birisi olan yeşil siyahlı kulübün, sahip olduğu az sayıdaki taraftarının da stadın uzak olması nedeniyle desteğini tamamen çekebileceği öne sürülüyor. 


Bizim Kocaeli Spor


Geri Dön