19 / 04 / 2024

Alinur Aktaş: İnegöl mobilyası yükselişte!

Alinur Aktaş: İnegöl mobilyası yükselişte!

Bursa İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl mobilyasının yükselişte olduğunu söyledi. Aktaş, “Bizler sonuna kadar bu işin arkasındayız, İnegöl’ü marka kent haline getirmeye kararlıyız.” dedi...




Bursa İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl mobilyasının yükselişte olduğunu söyledi. Aktaş, “Bizler sonuna kadar bu işin arkasındayız İnegöl’ü mobilya sektöründe dünyaca ünlü bir marka şehir, marka kent haline getirmeye kararlıyız.” dedi... 


Aktaş, mobilya şehri İnegöl’ün tanıtılması için 10 yıldır belediye başkanı olarak çalıştığını ifade etti. Aynı zamanda fuar şirketi MODEF’in de başkanlığını yaptığını belirten Aktaş, 100 bin metrekarelik yeni bir fuar alanı düşündüklerini kaydetti. 


İnegöl Mobilya Sanayisi’nin çok dinamik olduğunu ve kalite, tasarım, fiyat konusunda uluslararası alanda rekabet ettiğini dile getiren Aktaş, şu bilgileri verdi: “Şu anda Türkiye genelindeki 6 milyar dolarlık mobilya üretiminin yüzde 25'i global piyasalarda pazara sunulmaktadır. İnegöl'ün bu alandaki payı yüzde 25’tir ve 2023 yılında ihracat alanında 1 milyar dolara ulaşmayı hedeflemektedir. 260 büyük ölçekli fabrikası, bin sergi salonu ve bin 500 üretim merkezi ile İnegöl Türkiye'nin en büyük mobilya üreticisi ve ihracatçısı konumundadır. Güncel ihracat istatistiklerine göre, ürünlerini dünya çapında 110 ülkeye ihraç eden bin 300 İnegöllü mobilya firması mevcuttur.”


İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB’nin 2006 yılında kurulduğuna dikkat çeken Aktaş, bin 500 kişinin istihdam edildiği OSB’nin İnegöl’e ivme kazandırdığını vurguladı. Ayrıca Mobilya Test Merkezi’nin 2012 yılında kurularak, ihracat yapılan mobilyanın testinin İnegöl’de yapılır hale geldiğini söyledi.


Aktaş, şöyle devam etti: “Artık bu kadar büyük bir gücün markalaşması gerektiğine inanmaktayız ve İnegöl mobilyası konsepti adı altında çalışmalarımıza devam etmeye karar verdik. Bu söylemin zorluklarının ve sorumluluklarının da farkındayız. İnegöl mobilyası markasının altına imzamızı atarak üstümüze düşenleri hem İnegöllü mobilyacılarımız olarak hem belediye olarak hem ticaret ve sanayi odamız ve mobilyacılar odamız hem MODEF ve STK kuruluşlarımız olarak yapmaya hazırız. Hedefimiz bulunduğumuz noktadan çok daha ilerilere gitmektir. Bu konsept altında 2014 yılı itibariyle yurt içinde bulunduğumuz noktayı korumak ve geliştirmek adına iki temel hedef ile yola çıktık. Bunlardan ilki yurt içi sektör temsilcilerine yönelik MODEF Nisan fuarının ziyaretçi sayısını ve kalitesini artırmaktır. İkincisi ise nihai tüketiciye daha fazla ulaşıp İnegöl mobilyasının kullanımını artırmak, sorulan, talep edilen hale getirmektir.”


İnşaat sektörü başta olmak üzere mobilya ile bağlantılı sektörleri ile işbirliğini gideceklerini söyleyen Aktaş, “Vazgeçemeyeceğimiz hedeflerimizden diğeri ise yurt dışı ihracatımızın artırılmasıdır. Bundan önce sayısız yurt dışı fuarlarına gerek MODEF fuarcılık olarak gerekse İnegöl mobilyacıları olarak katılım sağladık. Hatta İSMOB fuarının 135 İnegöl mobilya firmasının katılımı ile yüzde 30’unu oluşturmaktayız. Bu da İnegöl’ün Türk mobilya sektöründe ki önemini gösteren bir kanıttır. Hatta bu yıl bir ilki gerçekleştirerek İnegöl mobilyacısı olarak İtalya İSALONİ fuarına uçak kaldırıyoruz. Birlik ve beraberlik duygumuzu burada da perçinlediğimizi gösterdik. Yurt dışı pazarına açıldığımızın en büyük kanıtı ise her yıl kasım aylarında düzenlediğimiz yurt dışından alıcıların getirildiği MODEF EXPO fuarımızdır. 2013 yılında EXPO fuarına 65 ülkeden toplamda 3 bin yurt dışı ziyaretçi gelmiştir. 2014 yılında ise bu ziyaretçi sayısını ve kalitesini artırmayı hedeflemekteyiz.” diye konuştu. 


Katar’da da görüşmelerin olduğunu anlatan Aktaş, “Bizler sonuna kadar bu işin arkasındayız İnegöl’ü mobilya sektöründe dünyaca ünlü bir marka şehir, marka kent haline getirmeye kararlıyız.” şeklinde konuştu.


 Kırıkhan Olay


Geri Dön