24 / 04 / 2024

Alışveriş Caddeleri ölüyor mu?

Alışveriş Caddeleri ölüyor mu?

Barışkent Gayrimenkul, çoğunluğu 18-30 yaş arasındaki bin 214 kişiye yönelik "Alışveriş Caddeleri (AVC) Ölüyor mu?" başlıklı bir anket çalışması yaptı.



Barışkent Gayrimenkul'un, Tunalı Hilmi Caddesi, Arjantin Caddesi, Güvenlik Caddesi, Maltepe, Bahçelievler 7. Cadde'de yaptığı anket, alışveriş caddelerinin önemini kaybederek, yerlerini, büyük alışveriş merkezlerine bıraktığını ortaya koydu.

Ankete katılanların büyük çoğunluğu, "Alışveriş caddelerinin çağa ayak uyduramadığı için önemini kaybettiği" görüşünü paylaşırken, katılımcıların yine büyük bir kısmı, "Alışveriş Caddesi'nde en çok hangisini yapıyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtla, alışveriş caddelerinin alışverişten çok yiyecek, içecek ve eğlence mekanlarının kullanılmasıyla ön plan çıktığı belirlendi.

Ankette, "Alışveriş Caddesi denince aklınıza ilk olarak hangisi geliyor?" sorusunu, katılımcıların yüzde 35.6'sı "eski tanıdık alışveriş mekanlarının bulunduğu cadde", yüzde 23.3'ü "stres attığım, arkadaşlarımla, dostlarımla buluştuğum cadde" ve yüzde 19.5'i de "açık havada alışveriş yapmak" olarak yanıtladı.

Katılımcıların çoğu, alışveriş caddelerine ayda 7 kez'den fazla uğrayıp, 1-3 saat arası vakit geçirirken, en fazla teknolojik ürünlerin ve ya yiyecek içecek ürünlerinin satıldığı bölümlerde vakit geçirilmesinin belirlenmesi de, alışveriş caddelerinin önemini kaybettiği yönünde dikkat çekti.

-ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN HAFTA SONU KAPANMASI YANLIŞ-
Ankette yer alan, "Aklınızda olmadığı halde alışveriş caddesinden cazip ve ya uygun gördüğünüz bir ürünü aldığınız oldu mu?" sorusuna katılımcılar, yüzde 61.3'le "hayır" derken, yine "Küçük esnafın ayakta kalması için alışveriş merkezlerinin hafta sonu kapalı kalması görüşü" ise yüzde 85'le "yanlış karar" olarak değerlendirildi.

Katılımcılar, alışveriş merkezindeki personeli daha kaliteli bulurken, alışveriş merkezlerinde düzenlenen lotaryalar, milli piyango çekilişleri, konserler gibi etkinlikleri de takip ettiklerini bildirdiler

Geri Dön