28 / 03 / 2024

Alman Biesterfeld, İstanbul ofisinde LAMP 83'ü tercih etti!

Alman Biesterfeld, İstanbul ofisinde LAMP 83'ü tercih etti!

Aydınlatma aygıtları üretiminin lider Türk firması LAMP 83, dünyanın önde gelen kimyasal ve plastik madde üreticilerinden Alman firması Biesterfeld’in İstanbul merkez ofisini aydınlattı.



Aydınlatma aygıtları üretiminin lider Türk firması LAMP 83, dünyanın önde gelen kimyasal ve plastik madde üreticilerinden Alman firması Biesterfeld’in İstanbul merkez ofisini aydınlattı.


100 yılı aşkın ticari geçmişi olan, Alman kimyasal ve plastik üreticisi Biesterfeld Spezialchemie GmbH firmasının Türkiye’deki merkez ofisi, LAMP 83 tarafından aydınlatıldı. Maltepe, İstanbul’da yer alan 660 m2’lik ofisin iç mekan düzenlemesini yapan LS Design Architecture firmasının aydınlatma çözüm ortağı olarak seçtiği LAMP 83, uluslararası müşteri portföyündeki başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.


Enerjik, Keyifli ve Profesyonel Bir Çalışma Ortamı


Ofis çalışanları için keyifli, enerjik ve profesyonel bir çalışma ortamı sunmak amacıyla yola çıkan LAMP 83’ün uzman proje ekibi, hemen hemen tamamı açık tavan olan ofiste, mimari grup tarafından istenilen ambiyansı, standart ürünlerin yanı sıra, özel üretim lineer ve dekoratif sarkıtlarla yakalandı.


Toplam 125 adet aydınlatma aygıtının kullanıldığı projede enerji tasarrufu dikkate alınarak, sadece LED çözümlerinden yararlanıldı. Genel olarak sıcak bir çalışma ortamının sağlanmasının yanı sıra, çalışanların fiziksel ve psikolojik açıdan rahatını arttırabilmek amacıyla, 3000K ışık rengi seçildi.


Çalışanların konforu göz önüne alınarak, açık ofis bölümünde masaların boylarına göre özel olarak üretilmiş ARK sarkıtlar; departman kenarlarındaki flora ve duvarlardaki tablolar için, noktasal aydınlatma sağlayan Joy spot armatürler tercih edildi. Toplantı odalarında kullanılan özel üretim Ark sarkıtların dimlenebilmesi sayesinde, tercihe göre ayarlanabilen bir ışık seviyesine ulaşıldı. Öte yandan yönetici odalarında, dramatik bir aydınlatmanın yakalanması hedeflendi.


Ofis çalışanlarının buluşarak bilgi alışverişinin gerçekleştiği ve sosyalleşme imkânı sağlayan ‘Biesterfeld Meydanı’nda farklı boyutta ve çaplardaki özel üretim sarkıtlar, oturma gruplarına vurgu yapılarak meydan etkisinin desteklenmesi sağlandı.


Mimar Leyla Süha: LAMP 83 ile çalışmaktan keyif aldık…


LS Design Architecture firmasının kurucusu Mimar Leyla Süha, neden LAMP 83’ü seçtiğini şu sözlerle anlattı: ‘Profesyonel ve iyi düşünülmüş bir aydınlatma tasarımı için, sürecin derinlemesine incelenmesi ve projenin gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm katılımcıların doğru tespiti önemli olduğundan, aydınlatma konusunda çözüm ortağı olarak LAMP 83’ü tercih ettik. Başarılı projelerin mimarla yapılan ve tüm tarafların birbirine ilham verebildiği iyi bir işbirliğine dayandığına inanan LS Design Architecture ekibi olarak, projelendirme aşamasından başlayarak, ürün seçimi ve yerleştirme, montaj ve teslim zamanına kadar verdiği destekle mimarinin ayrılmaz bir parçası olan ışığın kontrolünde uzmanlaşan LAMP 83 ile çalışmaktan büyük keyif aldık.’



Geri Dön