26 / 04 / 2024

Alman Hastanesi, 1 ay süreyle kapılarını kapadı!

Alman Hastanesi, 1 ay süreyle kapılarını kapadı!

Taksim’de bulunan Alman Hastanesi, faaliyetlerini 1 ay süre ile durdurdu. Şirket ortakları arasında yaşanan problemler sebebiyle kapanma noktasına gelen hastanede son aylarda sadece acil servis ve çocuk hastalıkları gibi poliklinikler hizmet verebiliyordu



Taksim’de bulunan Alman Hastanesi, faaliyetlerini 1 ay süre ile durdurdu. Şirket ortakları arasında yaşanan problemler sebebiyle kapanma noktasına gelen hastanede son aylarda sadece acil servis ve çocuk hastalıkları gibi poliklinikler hizmet verebiliyordu.


‘Mücbir bir sebepten ötürü’ ifadesiyle aktarılan gerekli başvurunun yetkili makamlara iletilmesinin ardından 162 yıllık hastane 1 ay süre ile kapılarını kapadı. Universal Group’a bağlı olan Alman Hastanesi’nin kapanma nedenin hastanenin kurucu ortaklarından Azmi Ofluoğlu ile yabancı ortaklar arasındaki maddi anlaşmazlıklar olduğu ileri sürülüyor. 1992 yılında satın aldığı Alman Hastanesi’nin yanı sıra pek çok hastaneyi bünyesinde barındıran Universal Group, ortaklar arasındaki anlaşmazlıklar ve maddi sıkıntılarla gündeme geliyordu. Universal Group, temmuz ayında satıldığı iddialarıyla tekrar gündeme gelmişti. Daha önce de grubun kurucu ortağı Azmi Ofluoğlu hastanedeki hisselerini satmak istemiş ancak yabancı ortaklar Ofluoğlu’nun sadece binde 2 hissesi olduğunu söyleyerek satışa engel olmuştu. Bunun üzerine açıklama yapan Ofluoğlu kendisinin şirkette yüzde 70 hissesi olduğunu açıklamıştı. Hastane önceki gün öğleden sonra  kapandı. Kapanma kararıyla beraber hastane binası tamamen boşalmış durumda. Hiç hasta bulunmayan hastanede çalışanların bazıları ücretli, bazıları ise ücretsiz izne ayrılmış. Hastane bahçesinde bekleyen bazı çalışanlar ise açıklama yapmaktan kaçındı. Kapanma nedenini sorduğumuz bazı çalışanlar “Tadilat var, dendi. En az 1 ay kapalıyız. Herkesi izne çıkardılar. Zaten yakında açıklama yaparlar.” demekle yetindi. Universal Group’tan görüşüne başvurmak istediğimiz yetkililer ise telefonlarımıza cevap vermedi.


289 yataklı Universal Taksim Alman Hastanesi’nde 7 ameliyathane, 5 cerrahi yoğun bakım odası, 4 koroner anjiyo yoğun bakım odası, 5 açık kalp yoğun bakım odası ve 13 yeni doğan ve çocuk yoğun bakım odası bulunuyor.


Zaman 


Geri Dön